MasterChef: Grillattua vesimelonia ja ”new style” makrilliceviche – Matiaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps6_annos_Matias_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.

Ainekset

  • 0,5 dl Lime
  • 0,5 dl Sitruunaa
  • Inkivääriä maun mukaan
  • 1 kpl Sitruunaruoho
  • 1 Kaffirlimen lehti
  • 2 rkl Soijaa
  • 1 rkl Miriniä
  • 1 rkl Sokeria
  • 1 kpl Makrilli
  • 1 Jalopeno
  • 1 Vesimeloni
  • Suola
  • Pippuri
  • Öljy
  • 50 g Jauhoja
  • 60 g Valkuainen
  • 50 g Ruohosipulia
  • 50 g Aasian minttua
  • 1 Limen kuori
  • 1 prk Hellmans majoneesi

Valmistusohje

Ceviche-liemi. Lisää sitruuna,lime, sitruunanruoho, inkivääri ja sokeri. Kiehauta. Laita kylmään.

Siivilöi kylmä liemi ja tarkista maku.

Fileoi makrilli. Leikkaa kauniit selkäfileet ja tee viillot nahkapuolelle, ja nosta kylmään odottamaan.

Grillaa vesimeloni. Leikkaa noin 5cm x 5cm paksuisia tankoja ja mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä. Grillaa kaunis pinta. Laita kylmään.

Lisää tehosekoittimeen yrtit ja rypsiöljy. Aja tasaiseksi ja siivilöi kuituliinan läpi.

 Sekoita yrttiöljyöljy, jauhot ja valkuaiset. Lisää suolaa sekä sokeria ja paista 160C noin 5-6min.

Leikkaa fine-brunoise jalopenoa sekä inkivääriä ja pikkelöi 1-2-3 liemessä.

Lisää majoneesin joukkoon limenkuorta ja limen mehua. Mausta suolalla. Nosta makrillifileet cevicheliemeen ja anna marinoitua.

Leikkaa vesimelonista siivuja ja nosta lautaselle. Nosta makrillifile liemestä ja siirrä vesimelonin viereen lautaselle. Lisää yrttiöljyä cevicheliemeen ja tarjoile kastike erikseen kannussa.

Parhaat ruokaohjelmat