Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Grillattua vesimelonia ja ”new style” makrilliceviche – Matiaksen resepti

Julkaistu 14.03.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.

Ainekset

  • 0,5 dl Lime
  • 0,5 dl Sitruunaa
  • Inkivääriä maun mukaan
  • 1 kpl Sitruunaruoho
  • 1 Kaffirlimen lehti
  • 2 rkl Soijaa
  • 1 rkl Miriniä
  • 1 rkl Sokeria
  • 1 kpl Makrilli
  • 1 Jalopeno
  • 1 Vesimeloni
  • Suola
  • Pippuri
  • Öljy
  • 50 g Jauhoja
  • 60 g Valkuainen
  • 50 g Ruohosipulia
  • 50 g Aasian minttua
  • 1 Limen kuori
  • 1 prk Hellmans majoneesi

Valmistusohje

Ceviche-liemi. Lisää sitruuna,lime, sitruunanruoho, inkivääri ja sokeri. Kiehauta. Laita kylmään.

Siivilöi kylmä liemi ja tarkista maku.

Fileoi makrilli. Leikkaa kauniit selkäfileet ja tee viillot nahkapuolelle, ja nosta kylmään odottamaan.

Grillaa vesimeloni. Leikkaa noin 5cm x 5cm paksuisia tankoja ja mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä. Grillaa kaunis pinta. Laita kylmään.

Lisää tehosekoittimeen yrtit ja rypsiöljy. Aja tasaiseksi ja siivilöi kuituliinan läpi.

 Sekoita yrttiöljyöljy, jauhot ja valkuaiset. Lisää suolaa sekä sokeria ja paista 160C noin 5-6min.

Leikkaa fine-brunoise jalopenoa sekä inkivääriä ja pikkelöi 1-2-3 liemessä.

Lisää majoneesin joukkoon limenkuorta ja limen mehua. Mausta suolalla. Nosta makrillifileet cevicheliemeen ja anna marinoitua.

Leikkaa vesimelonista siivuja ja nosta lautaselle. Nosta makrillifile liemestä ja siirrä vesimelonin viereen lautaselle. Lisää yrttiöljyä cevicheliemeen ja tarjoile kastike erikseen kannussa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Naudanliha curry, Samun reseptiMasterChef Suomi: Vihreä ceviche, Antin reseptiMasterChef: Kantarellipuuroa, grillattua selleriä, tofukreemi ja sienivaahto – Sinisen joukkueen reseptiMasterChef: Pietarin Poronkäristys – Pietarin reseptiMasterChef: Tom Yum Talay -keitto – Jennyn reseptiMasterChef: Hummeria ja mustajuurta – Santun resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti