MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 0,5 dl Lime
- 0,5 dl Sitruunaa
- Inkivääriä maun mukaan
- 1 kpl Sitruunaruoho
- 1 Kaffirlimen lehti
- 2 rkl Soijaa
- 1 rkl Miriniä
- 1 rkl Sokeria
- 1 kpl Makrilli
- 1 Jalopeno
- 1 Vesimeloni
- Suola
- Pippuri
- Öljy
- 50 g Jauhoja
- 60 g Valkuainen
- 50 g Ruohosipulia
- 50 g Aasian minttua
- 1 Limen kuori
- 1 prk Hellmans majoneesi
Valmistusohje
Ceviche-liemi. Lisää sitruuna,lime, sitruunanruoho, inkivääri ja sokeri. Kiehauta. Laita kylmään.
Siivilöi kylmä liemi ja tarkista maku.
Fileoi makrilli. Leikkaa kauniit selkäfileet ja tee viillot nahkapuolelle, ja nosta kylmään odottamaan.
Grillaa vesimeloni. Leikkaa noin 5cm x 5cm paksuisia tankoja ja mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä. Grillaa kaunis pinta. Laita kylmään.
Lisää tehosekoittimeen yrtit ja rypsiöljy. Aja tasaiseksi ja siivilöi kuituliinan läpi.
Sekoita yrttiöljyöljy, jauhot ja valkuaiset. Lisää suolaa sekä sokeria ja paista 160C noin 5-6min.
Leikkaa fine-brunoise jalopenoa sekä inkivääriä ja pikkelöi 1-2-3 liemessä.
Lisää majoneesin joukkoon limenkuorta ja limen mehua. Mausta suolalla. Nosta makrillifileet cevicheliemeen ja anna marinoitua.
Leikkaa vesimelonista siivuja ja nosta lautaselle. Nosta makrillifile liemestä ja siirrä vesimelonin viereen lautaselle. Lisää yrttiöljyä cevicheliemeen ja tarjoile kastike erikseen kannussa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.