Marsipaani
Marsipaania ei ole vaikeaa valmistaa, vaikka se vaatiikin hieman näpertelyä. Kokeile valmistaa oma marsipaanisi makeisiin tai kakunkoristeita varten. Marsipaanin voi halutessaan värjätä elintarvikeväreillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
1 satsiin
- ½ dl vettä
- 1 rkl voita
- 2 ½ rkl vehnäjauhoja
- 300 g karkeasti raastettua mantelimassaa
- 2 dl tomusokeria
Valmistusohje
1. Keitä vesi ja voi. Vatkaa mukaan jauhot ja anna taikinan poreilla, kunnes siitä tulee taikinamainen ja se alkaa irrota kattilan pohjasta.
2. Anna taikinan jäähtyä täysin, työstä siihen mantelimassa ja tomusokeri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti