Marsipaani
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658446/landscape16_9/515/290/e62ff4829239355fe384028897006674/sO/931783-4495.jpg)
Marsipaania ei ole vaikeaa valmistaa, vaikka se vaatiikin hieman näpertelyä. Kokeile valmistaa oma marsipaanisi makeisiin tai kakunkoristeita varten. Marsipaanin voi halutessaan värjätä elintarvikeväreillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
1 satsiin
- ½ dl vettä
- 1 rkl voita
- 2 ½ rkl vehnäjauhoja
- 300 g karkeasti raastettua mantelimassaa
- 2 dl tomusokeria
Valmistusohje
1. Keitä vesi ja voi. Vatkaa mukaan jauhot ja anna taikinan poreilla, kunnes siitä tulee taikinamainen ja se alkaa irrota kattilan pohjasta.
2. Anna taikinan jäähtyä täysin, työstä siihen mantelimassa ja tomusokeri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka