Mainos

Marjapiiraat kauramurotaikinasta

Pienet marja- tai hedelmäpiiraat on helppo tehdä pakastetaikinasta. Ihana tuorejuustotäyte pehmentää mukavasti kirpeiden marjojen makua. Marjojen kuten puolukan, karpalon tai karhunvatukan lisäksi reseptiin sopivat hyvin esim. omenalohkot.

Ainekset

  • Noin 16 kpl

Pohjat

  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)

Vuokiin

  • 3 dl mustikoita, puolukoita tai karpaloita
  • 3 dl vadelmia, karhunvattuja tms.

Täyte

  • 2 dl kermamaitoa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa tai sitruunarahkaa
  • 2 kananmunaa
  • n. ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Painele Kauramurotaikina pienien foliovuokien, irtopohja- tai silikonivuokien pohjille ja reunoille.

Sekoita marjat ja lusikoi ne vuokiin. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle.

Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.

VINKKI: Piiraat voit tehdä myös murotaikinasta tai cookies suklaamurotaikinasta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.