Marjapiiraat kauramurotaikinasta
Pienet marja- tai hedelmäpiiraat on helppo tehdä pakastetaikinasta. Ihana tuorejuustotäyte pehmentää mukavasti kirpeiden marjojen makua. Marjojen kuten puolukan, karpalon tai karhunvatukan lisäksi reseptiin sopivat hyvin esim. omenalohkot.
Ainekset
- Noin 16 kpl
Pohjat
- 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)
Vuokiin
- 3 dl mustikoita, puolukoita tai karpaloita
- 3 dl vadelmia, karhunvattuja tms.
Täyte
- 2 dl kermamaitoa
- 200 g vaniljatuorejuustoa tai sitruunarahkaa
- 2 kananmunaa
- n. ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Painele Kauramurotaikina pienien foliovuokien, irtopohja- tai silikonivuokien pohjille ja reunoille.
Sekoita marjat ja lusikoi ne vuokiin. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle.
Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.
VINKKI: Piiraat voit tehdä myös murotaikinasta tai cookies suklaamurotaikinasta.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa