Mainos

Mannasmoothiepuikot

Mannasmoothiepuikot_0

Valmista tummista mannasuurimoista keitetystä mannapuurosta hitaita hiilihydraatteja sisältävä välipalaherkku. Smoothiepuikko on kuin jätskipuikko, mutta ravinto-arvoiltaan monipuolisempi!

Ainekset

  • 8 kpl mehujääpuikkoja

Tumma mannapuuro kattilassa

  • 5 dl kookos- tai mantelimaitoa
  • 3/4 dl Myllyn Paras Tumma Mannasuurimoita

Smoothie

  • 1 dl maustamatonta tavallista, soija- tai kaurajogurttia
  • 100 g maustamatonta pehmeää rahkaa tai Yosa Sport Marjamixiä
  • 1 kypsä avokado
  • 50 g salaattia tai syötäviä luonnonyrttejä (1–2 dl)
  • 1 omena tai banaani(tai 1 dl omenasosetta)
  • 2 dl mustikoita
  • 3 rkl hunajaa, kookos- tai ruokosokeria
  • 2 tl lakritsijauhetta tai vaniljasokeria
  • 2 dl jäähtynyttä tummaa mannapuuroa

Valmistusohje

Valmista ensin ohjeen annos mannapuuroa. Kuumenna maito koko ajan hämmentäen kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa. Vispilöi sekaan mannasuurimot. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä hiljalleen aina välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Jäähdytä puolet puurosta, toisen puolet voit syödä muuten.

Mittaa smoothieen tulevat ainekset mikseriin tai korkeareunaiseen sekoituskannuun ja surauta tasaiseksi smoothieksi. Lisää 2 dl jäähtynyttä mannapuuroa ja surauta uudelleen, saat smoothieen mannapuuron kanssa pehmeän rakenteen. Tarkista mieleinen smoothien maku.

Jaa smoothie mehujääpuikkomuotteihin niin, että ne tulevat täyteen. Laita smoothiepuikot pakastimeen pystyasennossa ainakin kolmeksi tunniksi.

Nauti mannasmoothiepuikko kun tarvitset hyvän välipalan. Lämmitä puikkoa muovikuoressaan lämpimän vesihanan alla hetki niin, että puikko irtoaa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.