Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Loppiaistähdet ja -kuut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä leivokset on helppo valmistaa suurellekin joukolle tarjottavaksi.

Ainekset

  • 30-40 kpl

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Torttu-, Lehti- tai Voitaikinalevyjä (500 g)
  • kananmunaa voiteluun
  • unikonsiemeniä koristeeksi

Täyte

  • n. 150 g sinihomejuustoa tai tuorejuustoa
  • (+ 1 tl pippuria, jos juusto maustamatonta)
  • n. 150 g savulohisuikaleita tai katkarapuja tai kalasäilykettä
  • n. 150 g kirpeää hyytelöä, esim. mustaherukka, tyrni, aprikoosi, pihlajanmarja tai karpalo

Valmistusohje

Mikäli niitä ei ole jäljellä, hyvä täyte tulee lempijuustosta hyvällä savukalalla ja kirpeällä hyytelöllä

Ota tähden ja kuun muotoisilla piparimuoteilla taikinalevyistä tähtiä ja kuita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Valmista täyte murustamalla sinihomejuustoa haarukalla tai pehmentämällä sekoittaen tuorejuustoa. Sekoita siihen pieniksi pilkottuna lohta, katkarapuja tai muuta kypsää tai graavia tai säilykekalaa tmv. Mausta pippurilla, jos juusto on mietoa/maustamatonta. Täytä tähdet ja kuut vähän ennen tarjoilua halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla väliin ensin kirpeää hyytelöä ja sitten noin teelusikallinen juusto-kalatäytettä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Uudenvuoden viikuna-valkohomejuusto-cocktailpalatTuliset salamivoisarvetTuliset salami-voisarvet pikkujouluihinPienet rapuleivoksetItsenäisyyspäivän sinivalkoiset cocktailpalatKatkarapuvoileipäkakku
PikkuleivätUusivuosiJuhlatGoGreenLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät
  • 20.5.13:09
    Keksit

    McDonald's-keksit

  • 28.05.202113:58
    Keksit

    Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko

  • 25.03.202112:01
    Pääsiäinen

    Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 03.10.201914:22
    Keksit

    Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti