Loppiaistähdet ja -kuut
Nämä leivokset on helppo valmistaa suurellekin joukolle tarjottavaksi.
Ainekset
- 30-40 kpl
Pohja
- 1 pkt Myllyn Paras Torttu-, Lehti- tai Voitaikinalevyjä (500 g)
- kananmunaa voiteluun
- unikonsiemeniä koristeeksi
Täyte
- n. 150 g sinihomejuustoa tai tuorejuustoa
- (+ 1 tl pippuria, jos juusto maustamatonta)
- n. 150 g savulohisuikaleita tai katkarapuja tai kalasäilykettä
- n. 150 g kirpeää hyytelöä, esim. mustaherukka, tyrni, aprikoosi, pihlajanmarja tai karpalo
Valmistusohje
Mikäli niitä ei ole jäljellä, hyvä täyte tulee lempijuustosta hyvällä savukalalla ja kirpeällä hyytelöllä
Ota tähden ja kuun muotoisilla piparimuoteilla taikinalevyistä tähtiä ja kuita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
Valmista täyte murustamalla sinihomejuustoa haarukalla tai pehmentämällä sekoittaen tuorejuustoa. Sekoita siihen pieniksi pilkottuna lohta, katkarapuja tai muuta kypsää tai graavia tai säilykekalaa tmv. Mausta pippurilla, jos juusto on mietoa/maustamatonta. Täytä tähdet ja kuut vähän ennen tarjoilua halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla väliin ensin kirpeää hyytelöä ja sitten noin teelusikallinen juusto-kalatäytettä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit