Lampaankyljyksiä ja ratatouille

Kyljysrivi on hyvä paistaa kokonaisena, jotta liha pysyy mehukkaana. Kun ostat kokonaisen kyljysrivin, poistata kaikki muut luut, paitsi pitkät kylkiluut - ne toimivat ottimina kyljyksiä syötäessä.

Kuudelle

  • 1 lampaankyljysrivi, jossa on 12 kyljystä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Ratatouille

  • 300 g munakoisoa
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 800 g tomaatteja
  • 1 tl herbes de provence (provencen mausteseosta)
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta liha suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Ruskista kyljysriviä voissa paistinpannussa ja siirrä jälkipaistumaan uuniin 20 minuutiksi. Ota uunista ja kääri alumiinifolioon tasaantumaan 15 minuutiksi ennen leikkaamista.

2. Ratatouille: Puhdista ja leikkaa kasvikset sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä karkeasti tai viipaloi ne. Kuullota vihanneksia erissä öljyssä pannulla ja siirrä ne isoon pataan tai kattilaan. Lisää tomaatit ja mausteet. Keitä ensin 10 minuuttia kansi päällä ja sitten vielä 20 minuuttia ilman kantta. Sekoita silloin tällöin.

3. Ota laakerinlehti pois padasta ja sirottele basilikasilppu ruoan päälle. Leikkaa kyljysrivi siten, että jokaiseen kyljykseen jää luu. Tarjoile ratatouillen ja maalaisleivän kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.