Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaankyljyksiä ja ratatouille

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 1 lampaankyljysrivi, jossa on 12 kyljystä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Ratatouille

  • 300 g munakoisoa
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 800 g tomaatteja
  • 1 tl herbes de provence (provencen mausteseosta)
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta liha suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Ruskista kyljysriviä voissa paistinpannussa ja siirrä jälkipaistumaan uuniin 20 minuutiksi. Ota uunista ja kääri alumiinifolioon tasaantumaan 15 minuutiksi ennen leikkaamista.

2. Ratatouille: Puhdista ja leikkaa kasvikset sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä karkeasti tai viipaloi ne. Kuullota vihanneksia erissä öljyssä pannulla ja siirrä ne isoon pataan tai kattilaan. Lisää tomaatit ja mausteet. Keitä ensin 10 minuuttia kansi päällä ja sitten vielä 20 minuuttia ilman kantta. Sekoita silloin tällöin.

Kyljysrivi on hyvä paistaa kokonaisena, jotta liha pysyy mehukkaana. Kun ostat kokonaisen kyljysrivin, poistata kaikki muut luut, paitsi pitkät kylkiluut - ne toimivat ottimina kyljyksiä syötäessä.

3. Ota laakerinlehti pois padasta ja sirottele basilikasilppu ruoan päälle. Leikkaa kyljysrivi siten, että jokaiseen kyljykseen jää luu. Tarjoile ratatouillen ja maalaisleivän kanssa.

Lisää aiheesta:

Manzo branzatoLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläRosmariinilla ja valkosipulilla silavoitu kyljysriviLampaankyljykset juurespyttipannun ja ruusukaalin keraValkosipulisilavoitu lampaanfileePunainen lammas- tai nautacurry
LampaankyljyksetPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaankyljykset
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lampaankyljyksiä, madeirakastiketta ja ruusukaaliperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaankyljykset coca cola -marinadissa rosmariinin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaankyljykset kreikkalaisin lisäkkein

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lampaankyljysrivi, papumuhennos ja vuohenjuustokreemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kaksoiskyljykset ja vihannekset yrttipeiton alla