Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammaslasagne

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos valmistat lasagnea lampaanjauhelihasta, se maustetaan hieman eri lailla kuin jos käyttäisit naudanjauhelihaa. Kokeile tätä herkullista reseptiä!

Neljälle

  • 16 lasagnelevyä

Béchamelkastike

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja pippuria

Bolognesekastike

  • 300 g lampaanjauhelihaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl rosmariinia
  • 1 maustemitta timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl juustoraastetta

Tarjoiluun

  • grillattuja, marinoituja vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Béchamelkastike: Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa, suuressa kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan jauhot, vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää keitettyä maitoa vähän kerrallaan. Vatkaa koko ajan. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Bolognesekastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi porkkana hienosti. Kuori ja raasta juuriselleri. Paista vihannekset pehmeiksi voissa. Lisää jauheliha ja paista se kullanruskeaksi. Lisää liemi ja tomaattimurska, purista mukaan valkosipuli. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Lado vuorotellen jauhelihakastiketta, béchamelkastiketta ja lasagnelevyjä voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Päällimmäiseksi kerros béchamelia, ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa 45-50 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Vihanneslasagne sienilläLasagne BéchamelPasticcioJauhelihalasagneKlassinen lasagne bologneseGunillan lasagne
LasagneLiharuokaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne
  • 03.02.202312:38
    Makkarapasta

    Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

  • 25.02.202209:06
    Kasvislasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 17.03.202014:03
    Pääruoat

    Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

  • 05.06.201912:32
    Pääruoat

    Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

  • 29.01.201814:27
    Kasvislasagne

    Kasvislasagne