Lammaslasagne
Jos valmistat lasagnea lampaanjauhelihasta, se maustetaan hieman eri lailla kuin jos käyttäisit naudanjauhelihaa. Kokeile tätä herkullista reseptiä!
Neljälle
- 16 lasagnelevyä
Béchamelkastike
- 100 g voita
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- suolaa ja pippuria
Bolognesekastike
- 300 g lampaanjauhelihaa
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli
- 1 porkkana
- 20 g juuriselleriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 dl lihalientä
- 1 rkl rosmariinia
- 1 maustemitta timjamia
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl juustoraastetta
Tarjoiluun
- grillattuja, marinoituja vihanneksia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Béchamelkastike: Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa, suuressa kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan jauhot, vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää keitettyä maitoa vähän kerrallaan. Vatkaa koko ajan. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Bolognesekastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi porkkana hienosti. Kuori ja raasta juuriselleri. Paista vihannekset pehmeiksi voissa. Lisää jauheliha ja paista se kullanruskeaksi. Lisää liemi ja tomaattimurska, purista mukaan valkosipuli. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lado vuorotellen jauhelihakastiketta, béchamelkastiketta ja lasagnelevyjä voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Päällimmäiseksi kerros béchamelia, ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa 45-50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti