Kylmä kirsikkakeitto

Hedelmäkeitto on loistava jälkiruoka, sekä kevyt että virkistävä.

Neljälle

  • 1 l happamia kirsikoita
  • 1 ½ l vettä
  • 1-2 dl kidesokeria
  • 1 kanelitanko
  • ½ vaniljatanko
  • 1 ½ rkl perunajauhoja
  • mantelilastuja
  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Poista kirsikoista kivet ja keitä ne pehmeiksi veden, kanelin ja halkaistun vaniljatangon kera.

2. Poimi vaniljatanko liemestä ja raaputa siemenet keittoon. Poimi kanelitanko kattilasta. Suurusta keitto perunajauhoilla, jotka olet sekoittanut vesitilkkaan.

3. Laita keitto kylmään. Tarjoile kevyesti paahdettujen mantelilastujen ja jäätelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.