22.10.2014. Makuja-osiossa perehdyttiin molekyyligastronomiaan ja valmistettiin kuppikakkuja mikrossa.
Aineet
- 4 rkl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 4 rkl sokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 kananmuna
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl maitoa
- (Marianne-rouhetta, suklaata, kuivattuja marjoja tai hedelmiä tai pähkinöitä)
Työvälineet
- 2 pientä kulhoa
- ruokalusikka
- teelusikan mitta
Valmistusohje
Työohje:
1. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään.
2. Mittaa kosteat aineet toiseen kulhoon ja sekoita ne keskenään.
3. Yhdistä kosteat aineet kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti.
4. Jaa taikina kahteen voideltuun mukiin.
5. Paista mikrossa (teho 800 W) 2 minuuttia.
6. Tarjoa heti. Voit halutessasi koristella kakun esim. sulatetulla suklaalla tai ker¬mavaahdolla. HUOM! Tarkasta mikron teho ja suhteuta paistoaika tehoon: mitä pienempi teho sitä pidempi paistoaika.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!