22.10.2014. Makuja-osiossa perehdyttiin molekyyligastronomiaan ja valmistettiin kuppikakkuja mikrossa.
Aineet
- 4 rkl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 4 rkl sokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 kananmuna
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl maitoa
- (Marianne-rouhetta, suklaata, kuivattuja marjoja tai hedelmiä tai pähkinöitä)
Työvälineet
- 2 pientä kulhoa
- ruokalusikka
- teelusikan mitta
Valmistusohje
Työohje:
1. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään.
2. Mittaa kosteat aineet toiseen kulhoon ja sekoita ne keskenään.
3. Yhdistä kosteat aineet kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti.
4. Jaa taikina kahteen voideltuun mukiin.
5. Paista mikrossa (teho 800 W) 2 minuuttia.
6. Tarjoa heti. Voit halutessasi koristella kakun esim. sulatetulla suklaalla tai ker¬mavaahdolla. HUOM! Tarkasta mikron teho ja suhteuta paistoaika tehoon: mitä pienempi teho sitä pidempi paistoaika.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan