Kuiturikkaat uunibanaanit
Nopeasti maukasta ja terveellistä vatsan täytettä, kun nälkä yllättää! Uunibanaanit ovat helpompi ja nopeampi vaihtoehto hedelmäpiirakalle. Uunibanaania on totuttu usein syömään kermavaahdon kanssa, mutta annoksesta voi tehdä myös terveellisen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 puolikasta, 2 kpl kahdelle
- 2 banaania
Päälle
- 1 dl Myllyn Paras Kuidukas Leseseosta
- 1 dl kookoshiutaleita
- 2-3 rkl juoksevaa margariinia
- noin 3 rkl paistonkestävää appelsiinimarmeladia
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Annoksen kolmesta ruokalusikallisesta (= 0,5 dl) leseseosta saa kuitua 9 g eli 30 % päivän tarpeesta. Kuidun kanssa on hyvää muistaa juoda paljon.
Halkaise banaanit pituussuunnassa mikrouuniin tai uuniin sopivalle tarjoiluvadille / lautaselle. Sekoita päällyksen aineet keskenään ja levitä seos halkaistujen banaanien päälle.
Paista 1-1½ minuuttia mikroaaltouunin täydellä teholla (noin 800 W) tai tavallisessa uunissa hetki grillivastuksen alla.
Tarjoa välipalaksi tai jälkiruoaksi esim. jäätelön tai vaniljakiisselin kanssa. VINKKI: Samalla täytteellä voit tehdä vaikkapa uuniomenia tai päärynöitä. Näitä hedelmiä tulee paistaa hieman pidempään kuin banaaneja uunissa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan