Kuiturikkaat uunibanaanit
Nopeasti maukasta ja terveellistä vatsan täytettä, kun nälkä yllättää! Uunibanaanit ovat helpompi ja nopeampi vaihtoehto hedelmäpiirakalle. Uunibanaania on totuttu usein syömään kermavaahdon kanssa, mutta annoksesta voi tehdä myös terveellisen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 puolikasta, 2 kpl kahdelle
- 2 banaania
Päälle
- 1 dl Myllyn Paras Kuidukas Leseseosta
- 1 dl kookoshiutaleita
- 2-3 rkl juoksevaa margariinia
- noin 3 rkl paistonkestävää appelsiinimarmeladia
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Annoksen kolmesta ruokalusikallisesta (= 0,5 dl) leseseosta saa kuitua 9 g eli 30 % päivän tarpeesta. Kuidun kanssa on hyvää muistaa juoda paljon.
Halkaise banaanit pituussuunnassa mikrouuniin tai uuniin sopivalle tarjoiluvadille / lautaselle. Sekoita päällyksen aineet keskenään ja levitä seos halkaistujen banaanien päälle.
Paista 1-1½ minuuttia mikroaaltouunin täydellä teholla (noin 800 W) tai tavallisessa uunissa hetki grillivastuksen alla.
Tarjoa välipalaksi tai jälkiruoaksi esim. jäätelön tai vaniljakiisselin kanssa. VINKKI: Samalla täytteellä voit tehdä vaikkapa uuniomenia tai päärynöitä. Näitä hedelmiä tulee paistaa hieman pidempään kuin banaaneja uunissa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti