Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennessä jaksossa leivottiin jouluherkkuja
Kakkupohja
- 6 dl vehnäjauhoja
- 5 ¼ dl sokeria
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 3 dl kaakaojauhetta
- Minttusuklaapaloja
- 3 dl rypsiöljyä
- 3 dl vettä
Kuorrute
- Kauravispiä
- Tomusokeria
- tilkka glögiä tai muuta jouluista maustetta
Kostutus
- Glögi
Koristelu
- Sokerimassatähti
- Värikkäitä karkkeja
- Vihreitä kuulia
- Tonin valmistamia koristeita
Valmistusohje
OHJE: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi. Kaada taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun uunipellille. Paista taikinaa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Jäähdytä kakkulevy. Leikkaa kakkupohja kuusen muotoon. Valmista kuorrutus vaahdottamalla kauravispi. Makeuta tomusokerilla ja glögillä. Voit kostuttaa pohjaa glögillä. Levitä kuorrutus kakkulevylle. Koristele.