Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Vegaaninen vihreäkuulakakku

Julkaistu 21.12.2020 10:25

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennessä jaksossa leivottiin jouluherkkuja

  • Ruokavalio: Vegaaninen

Kakkupohja

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 5 ¼ dl sokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 3 dl kaakaojauhetta
  • Minttusuklaapaloja
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 3 dl vettä

Kuorrute

  • Kauravispiä
  • Tomusokeria
  • tilkka glögiä tai muuta jouluista maustetta

Kostutus

  • Glögi

Koristelu

  • Sokerimassatähti
  • Värikkäitä karkkeja
  • Vihreitä kuulia
  • Tonin valmistamia koristeita

Valmistusohje

OHJE:  Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi. Kaada taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun uunipellille. Paista taikinaa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Jäähdytä kakkulevy. Leikkaa kakkupohja kuusen muotoon. Valmista kuorrutus vaahdottamalla kauravispi. Makeuta tomusokerilla ja glögillä. Voit kostuttaa pohjaa glögillä. Levitä kuorrutus kakkulevylle. Koristele.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kasperin Pokepallo-macaronsKoko Suomi leipoo: Calician ja Riitan jouluinen fudgeKoko Suomi leipoo: KääretorttuleivoksetKoko Suomi leipoo: PikapullatKoko Suomi leipoo: Lastenkutsujen marjainen väriyllätysHellapoliisin piparkakkumuffinit
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaVegaaninenLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti