Koko Suomi leipoo: Pikapullat
Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa tehtävänä on leipoa lastenkutsuille.
Taikina
- 2 ½ dl maitoa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa
Voitelu
- Kananmuna
Täyte
- 2 dl sokeria
- 100 g voita
- 1 tl vaniljasokeria
Kuorrutekinuski
- 2 dl kermaa
- 2 dl sokeria
Koristeet
- Vaahtokarkkeja ja tuoreita vadelmia
Valmistusohje
OHJEET: Valmista pikapullataikina sekoittamalla kaikki ainekset. Kaulitse taikina ja levitä täytettä. Kääri rullalla ja leikkaa pulliksi.
Voitele kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Koristele kinuskilla, vadelmilla ja vaahtokarkeilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje