Koko Suomi leipoo: Pikapullat
Julkaistu
Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa tehtävänä on leipoa lastenkutsuille.
Taikina
- 2 ½ dl maitoa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa
Voitelu
- Kananmuna
Täyte
- 2 dl sokeria
- 100 g voita
- 1 tl vaniljasokeria
Kuorrutekinuski
- 2 dl kermaa
- 2 dl sokeria
Koristeet
- Vaahtokarkkeja ja tuoreita vadelmia
Valmistusohje
OHJEET: Valmista pikapullataikina sekoittamalla kaikki ainekset. Kaulitse taikina ja levitä täytettä. Kääri rullalla ja leikkaa pulliksi.
Voitele kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Koristele kinuskilla, vadelmilla ja vaahtokarkeilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi