Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Oton Juures-yrttikranssi

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 21.02.2022 20:57

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan seitsemännessä jaksossa tehtävänä on täytetyt koristeleivät.

Spelttiporkkanataikina

  • 150 g porkkanoita
  • 1,5 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 15 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl tummaa siirappia
  • 1,5 rkl rypsiöljyä
  • 1,5 dl spelttijauhoja
  • n. 2,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Kaurapalsternakkataikina

  • 150 g palsternakkaa
  • 1,5 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 15 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl tummaa siirappia
  • 1,5 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl kaurajauhoja
  • 0,5 dl kauraleseitä
  • n. 2,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Yrttitäyte

  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 25 g parmesaaniraastetta
  • 40 g pekaanipähkinöitä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 150 – 200 g Valio maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 kananmunaa vispattuna

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Viimeistelyyn

  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

SPELTTIPORKKANATAIKINA: 

Kuori ja pilko porkkanat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Soseuta kypsät porkkanat vesineen ja mittaa soseesta 130 g. Jäähdytä sose kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva.

Sekoita taikinan joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia yleiskoneella. Anna kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä.

KAURAPALSTERNAKKATAIKINA: Kuori ja pilko palsternakat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Soseuta kypsät palsternakat vesineen ja mittaa soseesta 130 g. Jäähdytä sose kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva.

Sekoita taikinan joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia yleiskoneella. Anna kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä.

YRITTITÄYTE: Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen korkeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa esimerkiksi sitruunaa.

Lisää yrttitäytteen joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella aivan tasaiseksi.

Kumoa tasolla vierekkäin molemmat taikinat ja kauli hyvin ohueksi kunnolla(!) jauhotetulla tasolla tai leivonta-alustalla suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Jaa täyte (ei välttämättä kokonaan, jotta täytettä ei ole liikaa) taikinoiden päälle niin että puolet taikinasta jää ilman täytettä. Taita täyttämätön puoli molemmista taikinoista täytetyn taikinan päälle ja nypi reunat kiinni. Leikkaa molemmista taikinoista taikinapyörällä 12 tasakokoista suikaletta eli yhteensä 24. Kieritä suikaleisiin kierre ja rullaa ne tiiviiksi rulliksi. Asettele rullat lomittain pellille leivinpaperin päälle kranssin muotoon ja anna kohota vielä hetki leivinliinalla peitettynä.

VIIMEISTELY: Voitele leipä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 22-25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pellillä ja siirrä tarjoiluastialle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kartanon ruusut Saimaan lumossa, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivätKoko Suomi leipoo: Raikkaan syksyinen porkkana-parsakaali kääretorttu ja syksyinen omena-karpalopiirakka, OonaKoko Suomi leipoo: Ullan Villimpi täytetty yrttileipäKoko Suomi leipoo: Lauran Yrteillä täytetty koristeleipäKoko Suomi leipoo: Loppu kesän tuulahdus
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti