Koko Suomi leipoo: Muumimamman mansikkainen täytekeksilajitelma, Kati
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa pääosassa ovat muumit.
Keksitaikina
- 100 g voi
- 2 dl sokeri
- 3,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
- 0,5 tl leivinjauhe
- 1 tl vaniljasokeri
- 1 kpl kananmuna
- 1 kpl sitruuna (raaste + mehu)
Kaulintaan
- 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- Täyte
Mansikkakreemi
- 150 g voi
- 3 dl tomusokeri
- 1 tl vaniljasokeri
- 1 rkl maito
- muutama tippa mansikka-aromia
- punainen pastaväri
- Kuorrute
Pikeeri
- 3 kpl kanankunan valkuainen
- 500 g tomusokeri
Valmistusohje
KEKSITAIKINA: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna, sitruunan kuoriraaste ja mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä voi-sokeri seoksen joukkoon. Laita kylmään jähmettymään 15 minuutiksi. Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Ota pikkuleipämuotilla keksejä. Nosta hetkeksi keksit kylmään. Paista uunissa keskitasolla n. 8-10 minuuttia.
MANSIKKAKREEMI: Vatkaa huoneenlämpöinen voi, vaniljasokeri ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon mansikka-aromi sekä maito, jatka vatkaamista kuohkeaksi kreemiksi. Värjää kreemi lopuksi punaisella pastavärillä.
KUORRUTE: Vatkaa yksi valkuainen ja noin 4 dl tomusokeria kiiltäväksi pikeeriksi, valmista tällä ääriviivat kekseille, lisää tarvittaessa vettä ohentamaan tai tomusokeria oikean paksuuden saamiseksi. Vatkaa toinen valkuainen toisessa kulhossa sekä noin 3 dl tomusokeria kiiltäväksi pikeeriksi, tällä pikeerillä täytetään keksit. Lisää tarvittaessa vettä tai tomusokeria oikean paksuuden saamiseksi. Värjää pastaväreillä osa mustaksi, punaiseksi sekä oranssiksi.
KEKSIEN KORISTELU JA TÄYTTÄMINEN: Kuorruta puolet kekseistä pikeerillä pursotuspussin avulla. Loppuihin kekseihin pursota mansikkakreemikerros ja laita kuorrutettu keksi päälle. Nosta keksit jääkaappiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti