Koko Suomi leipoo: Merisuola-espressobrownie ja mokkajäätelö
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisen jakson teemana oli kahvi.
Ainekset
- Mokkajäätelö
- 1,5 dl Kahvia
- 2 rkl Siirappia
- 1,5 dl Sokeria
- 1 tl Vaniljasokeria
- 1 kpl Kananmunan valkuainen
- 1,5 dl Maitoa
- 1dl Kuohukerma
- Brownie
- 225 g Voi
- 100 g Tumma leivontasuklaa (44 %), paloiteltuna
- 1 tl Vaniljauute
- 1 ¾ dl Vehnäjauho
- 2 dl Kaakaojauhe (100 %)
- 4 tl Espressokahvijauhetta
- 2 dl Ruokosokeri tai vaalea muscovadosokeri
- 2 dl Sokeri
- 3 kpl Kananmuna
- Voiteluun
- Voi tl
- Kuorrute
- 2 dl Kuohukerma
- 1 tl Espresso-pikakahvijauhe
- 200 g Tumma suklaa (70 %)
- Maldon merisuolahiutale
Valmistusohje
BROWNIE: Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja voitele se pehmeällä voilla. Anna voin sulaa pienessä kasarissa erittäin miedolla lämmöllä, niin ettei pääse kiehahtamaan. Ota levyltä ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa sekä vaniljauute. Jäähdytä. Sekoita kulhossa vehnäjauho, kaakaojauhe ja espressopikakahvijauhe. Yhdistä toisessa kulhossa sokerit ja kananmunat. Vaahdota vatkaimella suurella nopeudella noin 5 – 8 minuuttia, kunnes vaahto on paksua, vaaleaa ja kiiltävää. Kaada jäähtynyt voi-suklaaseos vaahdon joukkoon ja sekoita lastalla käännellen. Siivilöi joukkoon jauhoseos ja kääntele lastalla tasaiseksi (älä sekoita liikaa). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia (Brownie saa jäädä keskeltä pehmeäksi). Anna jäähtyä kokonaan vuoassa.
KUORRUTTEEN VALMISTUS: Sekoita kerma ja espressojauhe kattilassa. Kuumenna, mutta älä keitä. Lisä joukkoon suklaa ja anna sen sulaa. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirrä kylmään puoleksi tunniksi. Vatkaa kylmä kuorrute kuohkeaksi.
VIIMEISTELY: Nosta Brownie vuoasta ja levitä kuorrute pinnalle lastalla. Viimeistele merisuolahiutaleilla.
MOKKAJÄÄTELÖ: Keitä kahvi. Vatkaa kananmunan valkuainen vaahdoksi. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja laita jäätelökoneeseen (30 – 60 min).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta