Koko Suomi leipoo: Kesäinen vaniljaviettelys

Koko Suomi leipoo: Kesäinen vaniljaviettelys

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa kilpailijat leipovat tuulihattuja.

Tuulihattutaikina

  • 100 g voita
  • 3 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 kpl kananmunia
  • ½ tl leivinjauhetta

Vaniljakiisselitäyte

  • 5 dl rasvaista maitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 6 munan keltuaista
  • 125 g hienoa sokeria
  • 50 g siivilöityjä vehnäjauhoja

Kreemitäyte

  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 1 appelsiini
  • ½ appelsiinin kuori

Kuorrutus

  • 30 g kaakaojauhetta
  • 30 g hienoa sokeria
  • 5 rkl vettä
  • 180 g tomusokeria
  • ½ ruukkua sitruunamelissan tuoreita lehtiä

Koristelu

  • 50 g valkosuklaata
  • 100 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Kiehauta voi ja vesi. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kananmunat yksitellen vatkaimella sekoittaen. Lisää leivinjauhe. Pursota tasaisia hevosenkenkiä leivinpaperille. Paista keskitasolla 200 asteessa n. 25 min.

Tee täyte. Kiehauta maito ja vaniljatanko kattilassa. Ota kattila levyltä, peitä kannella ja anna seoksen hautua kattilassa 15 minuuttia. Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita joukkoon jauhot. Ota vaniljatanko maidosta ja kiehauta maito uudelleen. Katkaise lämpö, vatkaa maitoon munaseos ja laita levy uudelleen päälle alhaiselle lämmölle. Jatka keittämistä ja vatkaa kunnes seos sakenee. Anna kiehua hiljalleen vähintään 15 minuuttia. Peitä kiisseli kelmulla, ettei pinnalle synny kuorta ja jätä jäähtymään. Lusikoi kiisseli tuulihattujen pohjapuolelle.

Sekoita appelsiinituorejuusto ja yhden appelsiinin kevyesti raastettu kuori.  

Sulata kaikki suklaa paria palaa lukuun ottamatta ja jätä siitä noin ¼ sivuun. Kun eclairit ovat jäähtyneet, dippaa päälipuoli sulatettuun suklaaseen. Laita jääkaappiin hyytymään. Leikkaa leivoksen vaakasuunnassa kahtia ja pursota täyte sisälle, paina päälipuoli kiinni niin, että se ottaa kiinni täytteeseen. Pursota suklaan päälle appelsiinituorejuustoseoksesta pieniä tähtikuvioita. Käytä jäljellä olevaa sulaa suklaata (tai sulata lisää) pienien suklaakoristeiden tekemiseen. Asettele sitruunamelissat ja suklaakoristeet eclairien päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!