Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Jukka leipoi jalokiviä kuuseen.
Ainekset
- auringonkukkaöljyä
- 1 dl vettä
- 400 g sirosokeria
- 1 rkl glukoosisiirappia
- 40 g kuvattuja hedelmiä (karpaloita, sukaattia, aprikooseja)
- 25 g pistaasipähkinöitä
- Ohutta rautalankaa
Valmistusohje
OHJE: Voitele leivinpaperi öljyllä. Laita vesi, sokeri ja glukoosisiirappi paksupohjaiseen kattilaan. Keitä seosta 154 asteeseen (käytä lämpömittaria apuna). Nosta kattila välittömästi liedeltä ja laita kattila jääveteen muutamaksi minuutiksi.
Kaada kattilasta seosta varovasti pieniksi lämpäreiksi leivinpaperin päälle. Laita kiinnityskoukku seokseen ja tarvittaessa hieman seosta päälle. Koristele pinta kuivatuilla hedelmillä ja manteleilla. Anna kovettua noin 10 minuuttia, irrota varovasti alustalta. Massaa voi käyttää myös pipareiden koristeluun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.