Koko Suomi leipoo: Jouluisat suklaamuffinssit
Julkaistu
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennessä jaksossa leivottiin jouluherkkuja
Muffinssit
- 4 luomumunaa
- 1-2 dl tattari- tai kaurajauhoja
- 1 dl raakaruokosokeria
- n. 200 g luomuvoita
- n. 200 g 70 - 95% tummaa, laadukasta, hyvän makuista suklaata
Koristeluun
- Luomu kuohukermaa
- Maustamatonta tuorejuustoa
- Appelsiinituorejuustoa
- Mansikoita
- Värikästä strösseliä
- Appelsiini (ehkä?)
- Piparkakkuja
- Kanelia
- 70 - 95 % tummaa suklaata muffinssien päälle raastamista varten
- Valkosuklaata
Valmistusohje
MUFFINSSIT: Vaahdota voi ja sokeri. Sulata suklaa ja voi (> jäähdytä). Sekoita munasokerivaahtoon sulatettu suklaa-voi ja jauhot. Kaada muffinssivuokaan ja heitä uuniin.
KORISTELU: Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto (tehdään ainakin kaksi eri kuorrutetta muffinsseihin). Mausta murskatuilla piparkakuilla, kanelillaja appelsiinillä. Viimeistele muffinssit suklaarouheella, piparkakku muruilla, st ja piparkakuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa