Koko Suomi leipoo: Heppu ja Mari: Hepun kettukarkki rocky road
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.
Ainekset
- 300 g valkosuklaa
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 1 pussi (220g) kettukarkkeja
- 150 g Sun-Maid rusinoita
- 2 dl riisimuroja
- punaisia nonparelleja
Valmistusohje
OHJE: Sulata valkosuklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerralla aina välissä sekoittaen, kunnes se on kokonaan sulanut. Sekoita piparkakkumauste sekaan ja jätä odottamaan. Pilko kettukarkit pieniksi kuutioiksi. Mittaa kaikki muut ainekset paitsi sulatettu valkosuklaa kulhoon ja sekoita.
Kaada sulatettu valkosuklaa joukkoon ja kääntele massa tasaiseksi. Laita leivinpaperi vuokaan (noin 18 cm x 22cm) ja kaada suklaaseos sen päälle. Koristele punaisilla nonparelleilla.
Vie vuoka kylmään ja anna massan kovettua kokonaan. Leikkaa haluamasi kokoisia paloja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka