Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Halloween-överidonitsit, Harrietin resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 11.12.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden neljännessä jaksossa leivottiin övereitä donitseja.

Donitsitaikina

  • 50 g voita, huoneenlämpöinen
  • 1 dl sokeria
  • 2 kpl kananmunaa
  • 7 + 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 5 tl unikonsiemeniä
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 kpl sitruuna, luomu (raaste ja mehu)

Paistamiseen

  • 1,5 l rypsiöljyä

Mustikka-smetanatäyte & mustikkakastike

  • 200 g mustikkoita, pakaste, kohmeat
  • 1 dl hillosokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 250 g smetanaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl tomusokeria
  • Mustikkakuorrute
  • 25 g voita
  • 200 g tomusokeria
  • 1 rkl maitoa
  • ½ kpl sitruuna, luomu (raaste ja mehu)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl mustikkajauhetta, pakastekuivattu

Kummitus-sitruunavaahtokarkit

  • 200 g sokeria
  • 100 g sitruunamehua
  • 6 kpl liivatelehtiä
  • 2 dl tomusokeria

Valmistusohje

DONITSITAIKINA: Sekoita voi ja sokeri, lisää kananmunat vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää myössitruunamehu. Sekoita taikina tasaiseksi. Kauli taikina noin 1,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Lisää vehnäjauhoja, jos taikina tahmea ja hankala kaulia. Ota stanssilla noin 9 cm kiekkoja. Tee reikä donitsien keskelle pienemmällä 2 cm stanssilla. Ota ainakin 8 kiekkoa (tai 10, eli muutama varalle). Kuumenna öljy kattilassa noin 175 asteeseen. Kypsennä kaksi donitsia kerrallaan. Kypsennä 2 minuuttia ja 1–2 minuuttia toiselta puolelta. Kypsennä myös donitsien ”reiät” öljyssä nopeasti. Nosta reikäkauhalla talouspaperille jäähdytysritilälle.


MUSTIKKA-SMETANATÄYTE JA MUSIKKAKASTIKE: Keitä mustikat kattilassa. Heti kun mehua irtoaa, siivilöi reilu 0,5 dl mehua lasiin. Sekoita muutama tl tomusokeria mehuun, tarkista maku ja koostumus. Jäähdytä. Soseuta mustikat sauvasekoittimella, siivilöi kuoret pois ja kaada sose takaisin kattilaan. Keitä hillosokerin kanssa muutama minuutti. Jäähdytä nopeasti. Myöhemmin: Vatkaa kerma, smetana ja vaniljasokeri vaahdoksi. Yhdistä mustikkahillon kanssa. Laita jääkaappiin odottamaan.
 

MUSTIKKAKUORRUTE: Käytä äskeinen hillosokerikattila kuorrutteen tekemiseen. Yhdistä kaikki ainekset (huom. vain 1 dl tomusokeri). Siivilöi, jos tarpeen. Laita lisää tomusokeria, jos tarpeen. 

KUMMITUS-SITRUUNAVAAHTOKARKIT: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä sokeri ja sitruunamehu 115 asteeksi. Kaada yleiskoneeseen, lisää liivatelehdet, vatkaa kuohkeaksi (kestää jopa 8–10 min). Valmistele pelti leivinpaperilla, siivilöi tomusokeria päälle. Siirrä pursotinpussiin, jossa iso pyöreä tylla. Pursota kummitukset: pallo ja päälle toinen pallo. Siivilöi reilusti tomusokeria päälle. Aina kuivua vähintään 30 minuuttia. 

KOKOAMINEN: Leikkaa donitseilta hattu pois. Dippaa donitsin yläosa mustikkakuorrutteeseen. Anna kuivua hetken ritilällä. Sulaa valkosuklaa mikrossa, siirrä pieneen muovipussiin. Koristele yläosat valkosuklaaympyröillä, vedä cocktailtikulla viivat ulospäin, jotta muodostuu hämähäkinverkko. Siirrä mustikkatäyte pursotinpussiin, jossa pyöreä tylla. Pursota jokaiselle donitsipohjalle pyöreitä palloja. Nosta yläosat esim. palettiveitsen avulla pohjien päälle. Pyörittele donitsireiät tomusokerissa. Maalaa mustalla pastavärillä pupillit, punaisella pastavärillä verisuonet. Nosta päälle kummitukset ja silmäpallot. Maalaa kummituksille silmät mustalla pastavärillä. Laita mustikkakastike ruiskuihin ja aseta ruisku per donitsi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Ebban juustokakku, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Överisti vähä kaikkee -överidonitsit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Elegantisti överiä, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Kinuskin ja lakritsin donitsisinfonia, Siirin reseptiKoko Suomi leipoo: Hilpeähköt appelsiini-suklaakuppikakut, EveliinaKoko Suomi leipoo: Pirskahtelevan määrätietoiset emojituulihatut, Nella
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti