Kirkas mustaherukkasima

Itse tehty sima kruunaa vapun. Kokeile vappusimaa, joka saa makua mustaherukoista! Simaresepti: Dansukker.

Ainekset

  • 400 g mustaherukoita, pakaste
  • 500 g Luomuruokosokeria (Dansukker)
  • 4 l kiehuvaa vettä
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
  • sokeria, rusinoita

Valmistusohje

Kaada jäiset mustaherukat ja sokeri kiehuvaan veteen. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Pane jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Säilytä marjasima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi parin päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja