KaRut Avokadorieskat puurosta
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 1 uunipellillinen (n. 25 palaa)
Ainekset
- 5 dl tähteeksi jäänyttä Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleista valmistettua puuroa
- 1 dl guacamolea (tai avokadososetta, suolaa ja pippuria)
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 muna
- 2 dl Myllyn Paras Hiivaleipä- tai Ohrajauhoja
- 100 g appelsiinituorejuustoa
- 2 rkl avokado- tai rypsiöljyä
Pinnalle
- Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
Valmistusohje
Käytä rieskaan esim. tähteeksi jäänyttä aamupuuroa.
Avokadososeen voi tehdä itse tai käyttää guacamolea
Mikäli et pidä mausteisesta rieskasta, käytä guacamolen tilalla omenasosetta
Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon guacamolea tai avokadososetta, jonka maustat pippureilla ja suolalla mieleiseksi tai käytä omenasosetta, jos haluat miedompaa rieskaa. Lisää myös sitruunamehu, muna, jauhot, appelsiinituorejuusto sekä hieman öljyä.
Levitä taikina uunipellille öljytyn leivinpaperin päälle. Paista 250-asteisen uunin toiseksi alimmalla tai keskitasolla n. 25 min niin, että rieska saa hyvän värin. Leikkaa palasiksi. Rieska maistuu lämpimänä sellaisenaan tai esim. guacamolen, appelsiinituorejuuston tai sitrusmarmeladin kera.
Vinkki: Kokeile myös muihin puuropohjiin, esim. Myllyn Paras Kaura- tai Neljän Viljan Hiutaleista valmistettuun puuroon.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka