27.2.2014. Kokeile Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tutun Sami Granrothin fudgereseptiä!
Ainekset
- 450g kermaa
- 450g sokeria
- 90g tärkkelyssiirappia/hunajaa
- 75g voita
- 220g valkosuklaata
- 150g karpalorouhetta
Valmistusohje
-Keitä kerma, sokeri, tärkkelyssiirappi/hunaja ja voi 116 asteiseksi korkeareunaisessa kattilassa
-Sekoita massaa huolella kokoajan jotta se ei pala pohjaan.
-Voit testata massan lämpötilaa tiputtamalla tipan seosta kylmään veteen. Kun veteen jää massasta pehmeä muovailtava pallo on seos valmista.
-Sekoita massaan karpalorouhe ja valkosuklaa.
-Sekoita massaa huolella 3-5 min ajan jotta massasta tulee on tasainen ja se jäähtyy hieman.
-Kaada massa vuokaan ja anna jäähtyä ennen leikkausta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka