Karpalo-valkosuklaafudge

27.2.2014. Kokeile Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tutun Sami Granrothin fudgereseptiä!

Ainekset

  • 450g kermaa
  • 450g sokeria
  • 90g tärkkelyssiirappia/hunajaa
  • 75g voita
  • 220g valkosuklaata
  • 150g karpalorouhetta

Valmistusohje

-Keitä kerma, sokeri, tärkkelyssiirappi/hunaja ja voi 116 asteiseksi korkeareunaisessa kattilassa

-Sekoita massaa huolella kokoajan jotta se ei pala pohjaan.

-Voit testata massan lämpötilaa tiputtamalla tipan seosta kylmään veteen. Kun veteen jää massasta pehmeä muovailtava pallo on seos valmista.

-Sekoita massaan karpalorouhe ja valkosuklaa.

-Sekoita massaa huolella 3-5 min ajan jotta massasta tulee on tasainen ja se jäähtyy hieman.

-Kaada massa vuokaan ja anna jäähtyä ennen leikkausta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja