27.2.2014. Kokeile Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tutun Sami Granrothin fudgereseptiä!
Ainekset
- 450g kermaa
- 450g sokeria
- 90g tärkkelyssiirappia/hunajaa
- 75g voita
- 220g valkosuklaata
- 150g karpalorouhetta
Valmistusohje
-Keitä kerma, sokeri, tärkkelyssiirappi/hunaja ja voi 116 asteiseksi korkeareunaisessa kattilassa
-Sekoita massaa huolella kokoajan jotta se ei pala pohjaan.
-Voit testata massan lämpötilaa tiputtamalla tipan seosta kylmään veteen. Kun veteen jää massasta pehmeä muovailtava pallo on seos valmista.
-Sekoita massaan karpalorouhe ja valkosuklaa.
-Sekoita massaa huolella 3-5 min ajan jotta massasta tulee on tasainen ja se jäähtyy hieman.
-Kaada massa vuokaan ja anna jäähtyä ennen leikkausta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.