Kananpoikaa dim sum

Tätä ruokaa tarjoillaan Kiinassa usein osana suurempaa ateriakokonaisuutta. Esivalmisteluissa on puuhaa, mutta loppu menee nopeasti. Dim sum -taikina-arkkien toinen nimi on gyoza.

Neljälle

  • 20 dim sum -taikina-arkkeja

Täyte

  • 2 broilerifileetä
  • 3 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunaruohon korsi
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl sambal oelekia
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 rkl hienonnettua purjoa

Dippikastike

  • 2 rkl hienonnettua purjoa
  • 2 rkl tuoretta inkivääriraastetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3/4 dl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl raakasokeria
  • ½ tl maizenaa + vesitilkka
  • 1 punainen chili
  • rippunen suolaa
  • 1 oksa tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Dippikastike: Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Sekoita keskenään sokeri, viinietikka ja vesitilkkaan sekoitettu maizena. Kiehauta tämä seos purjo- , inkivääri- ja valkosipulisilpun kanssa. Siivilöi, suolaa ja sekoita joukkoon chili. Anna jäähtyä ja lisää mintunlehdet kastikkeeseen.

2. Täyte: Varmista, että broilerinfileet ovat todella jääkaappikylmiä. Leikkaa fileet pienemmiksi paloiksi ja sirota suolaa pinnalle. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuelti. Hakkaa sitruunaruoho veitsenkahvalla ja silppua 1 cm ruohon tyviosasta erittäin pieneksi. Sekoita yhteen valkosipuli, sitruunaruoho, seesamiöljy, sambal oelek ja pane ne fileepalojen kanssa monitoimikoneeseen, pyöritä lyhyissä jaksoissa jauhelihataikinaksi. Lisää seokseen vielä purjosilppu ja katkaravut ja sekoita ne nopeasti broilerinlihamurekkeeseen.

3. Levitä työlaudalle muutama dim sum -arkki ja lusikoi vähän täytettä arkkien keskelle. Arkit kuivuvat hyvin nopeasti, joten ota esille vain muutama kerrallaan ja pidä loput peitettyinä, etteivät ne kuivu. Penslaa arkit vedellä tai suihkuta ne suihkupullolla, nypi taikina nyytiksi viidestä kohdasta, niin että nyytin suu muistuttaa tähteä. Keitä nyyttejä höyryssä 8 minuuttia. Tarjoile heti dippikastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat