Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kananpoikaa dim sum

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 20 dim sum -taikina-arkkeja

Täyte

  • 2 broilerifileetä
  • 3 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunaruohon korsi
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl sambal oelekia
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 rkl hienonnettua purjoa

Dippikastike

  • 2 rkl hienonnettua purjoa
  • 2 rkl tuoretta inkivääriraastetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3/4 dl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl raakasokeria
  • ½ tl maizenaa + vesitilkka
  • 1 punainen chili
  • rippunen suolaa
  • 1 oksa tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Dippikastike: Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Sekoita keskenään sokeri, viinietikka ja vesitilkkaan sekoitettu maizena. Kiehauta tämä seos purjo- , inkivääri- ja valkosipulisilpun kanssa. Siivilöi, suolaa ja sekoita joukkoon chili. Anna jäähtyä ja lisää mintunlehdet kastikkeeseen.

2. Täyte: Varmista, että broilerinfileet ovat todella jääkaappikylmiä. Leikkaa fileet pienemmiksi paloiksi ja sirota suolaa pinnalle. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuelti. Hakkaa sitruunaruoho veitsenkahvalla ja silppua 1 cm ruohon tyviosasta erittäin pieneksi. Sekoita yhteen valkosipuli, sitruunaruoho, seesamiöljy, sambal oelek ja pane ne fileepalojen kanssa monitoimikoneeseen, pyöritä lyhyissä jaksoissa jauhelihataikinaksi. Lisää seokseen vielä purjosilppu ja katkaravut ja sekoita ne nopeasti broilerinlihamurekkeeseen.

Tätä ruokaa tarjoillaan Kiinassa usein osana suurempaa ateriakokonaisuutta. Esivalmisteluissa on puuhaa, mutta loppu menee nopeasti. Dim sum -taikina-arkkien toinen nimi on gyoza.

3. Levitä työlaudalle muutama dim sum -arkki ja lusikoi vähän täytettä arkkien keskelle. Arkit kuivuvat hyvin nopeasti, joten ota esille vain muutama kerrallaan ja pidä loput peitettyinä, etteivät ne kuivu. Penslaa arkit vedellä tai suihkuta ne suihkupullolla, nypi taikina nyytiksi viidestä kohdasta, niin että nyytin suu muistuttaa tähteä. Keitä nyyttejä höyryssä 8 minuuttia. Tarjoile heti dippikastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Perunagratiini mäti-purjo-fenkolikastikkeella, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiJosen libanonilaiset mezetRanskalainen jänispataAasialaiset äyriäispallot ja bataattidippi
KananpoikaAlkuruoatPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika
  • 14.09.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kananpoika-gyros

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tulinen chili-sitruunakananpoika

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kananpoikaa Bonne Femme