Jutta Urpilaisen joulupuuro

Joulupuuro riisipuuro
Jutta Urpilaisen jouluun kuuluu perinteinen riisipuuro. Kuvituskuva. Shutterstock

Jutta Urpilaisen jouluherkku on riisipuuro. Urpilainen tekee sitä aina tällä Marttojen ohjeella.

  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 2,5 dl vettä
  • 1 l maitoa
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi kattilassa. 

  2. Lisää riisi veteen ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. 

  3. Lisää maito joukkoon ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua. 

  4. Hauduta 40 minuutin ajan välillä sekoittaen. Palaa herkästi pohjaan. 

  5. Mausta lopuksi puuro suolalla mieleiseksi. 

– Joulupuuro tarjoillaan kanelisokerin, voisilmän tai kiisselin kera. Höysteet ovat tärkeitä, vinkkaa Jutta Urpilainen. 

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!