Jutta Urpilaisen joulupuuro
Jutta Urpilaisen jouluherkku on riisipuuro. Urpilainen tekee sitä aina tällä Marttojen ohjeella.
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 2,5 dl vettä
- 1 l maitoa
- 2 dl puuroriisiä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Kiehauta vesi kattilassa.
Lisää riisi veteen ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
Lisää maito joukkoon ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua.
Hauduta 40 minuutin ajan välillä sekoittaen. Palaa herkästi pohjaan.
Mausta lopuksi puuro suolalla mieleiseksi.
– Joulupuuro tarjoillaan kanelisokerin, voisilmän tai kiisselin kera. Höysteet ovat tärkeitä, vinkkaa Jutta Urpilainen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Pika bébét
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan