Juhlakakku - samppanjaa ja mansikoita

Tähtikondiittori, Ph7:n omistajan Toni Rantalan ohjein syntyy varsinainen juhlakakku, jossa muun muassa shamppanjaa ja mansikoita ja sisällä jopa pieni lahja.

Ainekset

  • kakkupohja
  • vaaleanpunaista marsipaania
  • mansikkahilloa
  • vaniljakreemiä
  • mansikoita
  • shamppanjaa

Peruskakkupohja Toni Rantalan opein

  • 500 g (noin 25 kpl) kananmunan keltuaisia
  • 350 g (noin 4 dl) sokeria
  • 750 g (noin 19 kpl) kananmunan valkuaisia
  • 430 g (noin 5 dl) sokeria
  • 800 g (noin 12 dl) vehnäjauhoja

Valmistusohje

MTV3 Huomenta Suomen keittiössä puhutaan lähestyvien merkkipäivien kunniaksi kakuista ja erityisesti niiden koristeluista.

Peruskakkupohjan ohjeet - katso videolta!

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään keltuais-sokerivaahto ja valkuais-sokerivaahto.

Loppuohjeet videolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja