Juhlakakku - samppanjaa ja mansikoita
Tähtikondiittori, Ph7:n omistajan Toni Rantalan ohjein syntyy varsinainen juhlakakku, jossa muun muassa shamppanjaa ja mansikoita ja sisällä jopa pieni lahja.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- kakkupohja
- vaaleanpunaista marsipaania
- mansikkahilloa
- vaniljakreemiä
- mansikoita
- shamppanjaa
Peruskakkupohja Toni Rantalan opein
- 500 g (noin 25 kpl) kananmunan keltuaisia
- 350 g (noin 4 dl) sokeria
- 750 g (noin 19 kpl) kananmunan valkuaisia
- 430 g (noin 5 dl) sokeria
- 800 g (noin 12 dl) vehnäjauhoja
Valmistusohje
MTV3 Huomenta Suomen keittiössä puhutaan lähestyvien merkkipäivien kunniaksi kakuista ja erityisesti niiden koristeluista.
Peruskakkupohjan ohjeet - katso videolta!
1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään keltuais-sokerivaahto ja valkuais-sokerivaahto.
Loppuohjeet videolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan