Joulun mumma ja glögi
Julkaistu
Jouluna useimmat juovat glögiä. Kannatta kokeilla myös ruotsalaista erikoisuutta, mummaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Mumma
- 1 pullo portteria (porter-olutta)
- 2 pulloa tummaa jouluolutta
- 1 pullo keskiolutta
- 1 dl madeiraa
Jouluglögi
- 1 pullo yksinkertaista punaviiniä
- 1 dl rusinoita
- 50 g manteleita, kaltattuja ja kuorittuja
- 10 kardemummansiementä
- 5 kokonaista neilikkaa
- 2 kanelitankoa
- 1 pala pomeranssinkuorta
- 2-3 rkl raakasokeria tai fariinia
Valmistusohje
1. Mumma: Jäähdytä juomat hyvin ja sekoita ne juuri ennen tarjoilua.
2. Jouluglögi: Sekoita kaikki kattilassa, kuumenna, mutta älä kiehuvaksi, tarjoile.
3. Alkoholiton glögi: Käytä samoja mausteita kuin tavallisessa glögissä, mutta vaihda viini mustaherukkamehuun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan