Mainos
Mainos

Jouluna useimmat juovat glögiä. Kannatta kokeilla myös ruotsalaista erikoisuutta, mummaa.

Neljälle

Mumma

  • 1 pullo portteria (porter-olutta)
  • 2 pulloa tummaa jouluolutta
  • 1 pullo keskiolutta
  • 1 dl madeiraa

Jouluglögi

  • 1 pullo yksinkertaista punaviiniä
  • 1 dl rusinoita
  • 50 g manteleita, kaltattuja ja kuorittuja
  • 10 kardemummansiementä
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 2 kanelitankoa
  • 1 pala pomeranssinkuorta
  • 2-3 rkl raakasokeria tai fariinia

Valmistusohje

1. Mumma: Jäähdytä juomat hyvin ja sekoita ne juuri ennen tarjoilua.

2. Jouluglögi: Sekoita kaikki kattilassa, kuumenna, mutta älä kiehuvaksi, tarjoile.

3. Alkoholiton glögi: Käytä samoja mausteita kuin tavallisessa glögissä, mutta vaihda viini mustaherukkamehuun.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.