Mainos

Jasmiinipannari kesälomalaisille

Jasmiinipannariin on tuotu itämaista eksoottisuutta jasmiiniriisillä ja kookosmaidolla

Iso (reunallinen) uunipellillinen, 12-16 palaa

  • 8dl maitoa ja/tai kookosmaitoa
  • 4 munaa (omega-3)
  • 3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • n. 6 dl keitettyä Myllyn Paras Jasmiini Riisiä (=2 dl raakana)
  • 2 rkl hunajaa, sokeria tai appelsiinimarmeladia
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (½ tl inkivääriä)
  • (1 dl kookoshiutaleita ja/tai rusinoita)

Valmistusohje

Voit käyttää pannaritaikinaan myös puolet tavallista maitoa ja tölkillisen kookosmaitoa (4 dl). Myös rasvattomat ja laktoosittomat maidot sopivat tähän hyvin

Älä paista pannaria liian kauan, kuiva pannari ei ole hyvää!

Jasmiinipannarin makuun sopivat erittäin hyvin kermavaahto ja appelsiinimarmeladi. Voit myös itse marinoida appelsiini- tai mandariinilohkoja esim.sitrusliköörissä, punssissa tai rommissa.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Keitä jasmiiniriisi kypsäksi tai käytä ruoasta jäänyttä tähderiisiä. Sekoita kaikki taikinaan tulevat ainekset keskenään. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. Vuoraa leivinpaperilla iso reunallinen uunipelti ja voitele se rasvalla. Kaada siihen pannaritaikina. Paista uunin keskitasolla n. 25 min kauniin väriseksi.

Tarjoile appelsiinimarmeladin tai mansikka(tuore)hillon kanssa.

Vinkki: Kuitupitoisen Kauramannapannarin saat käyttämällä ohjeeseen jasmiiniriisin tilalla 6 dl kauramannapuuroa.

Resepti: Arja Savela

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!