Jasmiinipannari kesälomalaisille
Jasmiinipannariin on tuotu itämaista eksoottisuutta jasmiiniriisillä ja kookosmaidolla
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Iso (reunallinen) uunipellillinen, 12-16 palaa
- 8dl maitoa ja/tai kookosmaitoa
- 4 munaa (omega-3)
- 3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- n. 6 dl keitettyä Myllyn Paras Jasmiini Riisiä (=2 dl raakana)
- 2 rkl hunajaa, sokeria tai appelsiinimarmeladia
- ½ tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- (½ tl inkivääriä)
- (1 dl kookoshiutaleita ja/tai rusinoita)
Valmistusohje
Voit käyttää pannaritaikinaan myös puolet tavallista maitoa ja tölkillisen kookosmaitoa (4 dl). Myös rasvattomat ja laktoosittomat maidot sopivat tähän hyvin
Älä paista pannaria liian kauan, kuiva pannari ei ole hyvää!
Jasmiinipannarin makuun sopivat erittäin hyvin kermavaahto ja appelsiinimarmeladi. Voit myös itse marinoida appelsiini- tai mandariinilohkoja esim.sitrusliköörissä, punssissa tai rommissa.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Keitä jasmiiniriisi kypsäksi tai käytä ruoasta jäänyttä tähderiisiä. Sekoita kaikki taikinaan tulevat ainekset keskenään. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. Vuoraa leivinpaperilla iso reunallinen uunipelti ja voitele se rasvalla. Kaada siihen pannaritaikina. Paista uunin keskitasolla n. 25 min kauniin väriseksi.
Tarjoile appelsiinimarmeladin tai mansikka(tuore)hillon kanssa.
Vinkki: Kuitupitoisen Kauramannapannarin saat käyttämällä ohjeeseen jasmiiniriisin tilalla 6 dl kauramannapuuroa.
Resepti: Arja Savela
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan