Jääkahvi ja jäinen café au lait
Julkaistu
Kylmä kahvijuoma paitsi kaunistaa, myös maistuu ja virkistää kesäkuumalla. Maitokahviinkin saa saman säväyksen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 annos
Jääkahvi
- 2 dl valmista, vahvaa kahvia jäähdytettynä
- jääpaloja
- (mahdollisesti sokeria)
Jäinen café au lait
- 1 1/2 dl valmista, vahvaa
- (tummapaahtoista) kahvia jäähdytettynä
- 1/2 dl maitoa
- jääpaloja
- (mahdollisesti sokeria)
Valmistusohje
1. Laita murskattua jäätä viilennetyn lasin pohjalle.
2. Kaada päälle kylmä kahvi. Jos teet maitokahvia, kaada maito kahvin kanssa. Tarjoile heti.
Vinkki: Jos käytät kahvissasi sokeria, sulata haluamasi määrä kahviin, kun se on vielä kuumaa. Jääkahvista saa myös ihanan kesädrinkin lorauttamalla sekaan 2-4 cl mieliviinaasi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Meksikolainen papukeitto
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella