Illallinen äidille: Emil Hallbergin pääruoka: Maailman paras carbonara

Illallinen_aidille_S2_eps4_paaruoka_007
MTV Oy/ Ira kuvaaja

Salkkareista tuttu näyttelijä ja intohimoinen tanssija Emil Hallberg valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen Helena-Ahti Hallbergille kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Pasta carbonara
  • 5 nippua tagliatelli pastaa
  • suola
  • rypsiöljy
  • aamiaspekonia
  • noin 1 tl mustapippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • parmesaanijuustoa
  • 3 kananmunan keltuaista

Valmistusohje

Leikkaa pekonit siivuiksi ja paista pannulla rapeiksi. Lisää joukkoon vasta rouhittu mustapippuri ja jatka paahtamista pannulla. Kaada joukkoon kuohukerma, maista ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

Keitä pasta suola vedessä, jossa liraus rypsiöljyä. Kun pasta kypsä lisää ne kastikkeen joukkoon kananmunan keltuisten kanssa ja sekoita kastike. Tarkista lopussa maku.

Kasaa annos lautaselle ja raasta päälle parmesaanijuustoa ja vasta rouhittua mustapippuria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!