Illallinen äidille: Emil Hallbergin pääruoka: Maailman paras carbonara
Salkkareista tuttu näyttelijä ja intohimoinen tanssija Emil Hallberg valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen Helena-Ahti Hallbergille kolmen ruokalajin menun.
Ainekset
- Pasta carbonara
- 5 nippua tagliatelli pastaa
- suola
- rypsiöljy
- aamiaspekonia
- noin 1 tl mustapippuria
- 2 dl kuohukermaa
- parmesaanijuustoa
- 3 kananmunan keltuaista
Valmistusohje
Leikkaa pekonit siivuiksi ja paista pannulla rapeiksi. Lisää joukkoon vasta rouhittu mustapippuri ja jatka paahtamista pannulla. Kaada joukkoon kuohukerma, maista ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.
Keitä pasta suola vedessä, jossa liraus rypsiöljyä. Kun pasta kypsä lisää ne kastikkeen joukkoon kananmunan keltuisten kanssa ja sekoita kastike. Tarkista lopussa maku.
Kasaa annos lautaselle ja raasta päälle parmesaanijuustoa ja vasta rouhittua mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan