Hellapoliisin omena-kaurapaistos
![Photographer: Hellapoliisi / Kati Jaakonen. ÄLÄ KÄYTÄ! (1)](https://im.mtvuutiset.fi/image/6086448/landscape16_9/1600/900/ca029be7977e06ab21707ad08f35610c/zV/ala-kayta-1.jpg)
Kirpakkaan syksyyn kuuluu ihanat omenaherkut! Keittiöstä kantautuva omenan ja kanelin tuoksu on huumaava. Valmista Hellapoliisin ohjeella valloittava omena-kaurapaistos. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
4 annosta
- 6 isoa omenaa
- 1/2 dl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 3 dl kaurahiutaleita
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Paloittele omenat ja poista siemenkodat.
Laita omenalohkot uunivuokaan ja sekoita joukkoon fariinisokeria ja kanelia.
Sekoita voi, sokeri, kaurahiutaleet ja vaniljasokeri keskenään.
Ripottele seos omenaseoksen päälle ja kypsennä 200 -asteisessa uunissa, kunnes omenat ovat pehmoisia ja kuorrute pinnalla on kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka