Hellapoliisin itsetehty granola

Granola on trendiherkku, jonka valmistus on helppoa. Valmista kerralla reilu määrä ja vie ystäville lahjaksi.

Ainekset

  • 2 dl ruishiutaleita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • ½-3/4 dl hunajaa
  • 175 g pähkinäsekoitusta
  • 100 g kuivattuja hedelmiä
  • 1 tl vaniljajauhetta

Valmistusohje

Mittaa kulhoon ruishiutaleet ja kaurahiutaleet.

Lisää hunaja.

Hienonna pähkinäsekoitusta ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita.

Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää valmiin seoksen joukkoon hienonnettuja kuivattuja hedelmiä ja vaniljajauhetta.

Sekoita ainekset ja säilytä tiiviissä lasipurkissa huoneenlämmössä.

Tarjoa granola esimerkiksi maustamattoman jogurin seurana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.