Hellapoliisin itsetehty granola
Granola on trendiherkku, jonka valmistus on helppoa. Valmista kerralla reilu määrä ja vie ystäville lahjaksi.
Ainekset
- 2 dl ruishiutaleita
- 2 dl kaurahiutaleita
- ½-3/4 dl hunajaa
- 175 g pähkinäsekoitusta
- 100 g kuivattuja hedelmiä
- 1 tl vaniljajauhetta
Valmistusohje
Mittaa kulhoon ruishiutaleet ja kaurahiutaleet.
Lisää hunaja.
Hienonna pähkinäsekoitusta ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita.
Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää valmiin seoksen joukkoon hienonnettuja kuivattuja hedelmiä ja vaniljajauhetta.
Sekoita ainekset ja säilytä tiiviissä lasipurkissa huoneenlämmössä.
Tarjoa granola esimerkiksi maustamattoman jogurin seurana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka