Hellapoliisin itsetehty granola
Granola on trendiherkku, jonka valmistus on helppoa. Valmista kerralla reilu määrä ja vie ystäville lahjaksi.
Ainekset
- 2 dl ruishiutaleita
- 2 dl kaurahiutaleita
- ½-3/4 dl hunajaa
- 175 g pähkinäsekoitusta
- 100 g kuivattuja hedelmiä
- 1 tl vaniljajauhetta
Valmistusohje
Mittaa kulhoon ruishiutaleet ja kaurahiutaleet.
Lisää hunaja.
Hienonna pähkinäsekoitusta ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita.
Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää valmiin seoksen joukkoon hienonnettuja kuivattuja hedelmiä ja vaniljajauhetta.
Sekoita ainekset ja säilytä tiiviissä lasipurkissa huoneenlämmössä.
Tarjoa granola esimerkiksi maustamattoman jogurin seurana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut