Drinkki: Punaisella matolla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5655024/landscape16_9/515/290/99c519c6fc7d73394f181d0346b73994/ui/punaisellamatollapieni-11904.jpg)
Tämä marjaisan kupliva juoma sopii mainiosti kevään juhliin. Katso videolta ravintola Emon sommelierin, Toni Yksjärven vinkit drinkin valmistamiseen.
Ainekset
- 4 cl marjalikööriä
- 2 cl tuorepuristettua sitruunamehua
- 1-2 cl sokerilientä
- 8 cl kuohuviiniä / samppanjaa
Lisäksi
- pitkä lasi
- jäitä
- koristeeksi tuoreita punaherukoita ja sitruunan kuorta
Valmistusohje
1. Mittaa pitkään lasiin sokeriliemi, tuorepuristettu sitruunamehu ja marjalikööri.
2. Sekoita juoma shakerissa jäiden kera.
3. Siivilöi juoma laseihin, joissa on jäitä.
4. Lisää joukkoon kuohuviiniä/samppanjaa.
5. Kiepsauta juoman sekaan pala sitruunankuorta ja koristele esimerkiksi punaherukoilla
6. Nauti!
Katso tarkka ohje videolta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka