Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chianti-punaviinissä kypsennetty emmervehnärisotto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 1/4 kuppia neitsytoliiviöljyä
  • 3 salottisipulia leikattuna
  • 400 g farron- tai vehnänjyviä
  • 3 kuppia Chianti Classico -viiniä
  • 2 kuppia kasvislientä
  • 2 ruokalusikallista suolaamatonta voita
  • raastettua grana-padano -juustoa
  • Tee näin

Valmistusohje

Pullo Chianti Classicoa ja farrorisotto ovat yhdistelmä, jota eivät kuninkaallisetkaan vierastaisi. Ja eivätkö sanat

- Lämmitä isossa paistinpannussa neitsytoliiviöljy ja yksi ruokalusikallinen voita.

- Lisää sipulit ja paista ne läpikuultaviksi. Lisää venhänjyvät ja jatka sekoittamista.

- Kun farro on vähän paistunut, lisää kuppi viiniä ja anna imeytyä. Sekoita huolellisesti.

- Kun viini on kokonaan haihtunut, kaada 1/2 kuppia kasvislientä. Jatka sekoittamista ja lisää kasvislientä. Toista prosessi kunnes liemi on kokonaan imeytynyt.

- Toista prosessi myös viinin kanssa. Keitä toiset 12-15 minuuttia kunnes seos on al dente.

- Sekoita raastettu grana-padano - juusto ja loput voista pehmeään ja aaltoilevaan risottomassaan. Tarjoile heti.

Ihmiset ovat taas löytäneet emmervehnän eli farron. Se on oiva vaihtoehto riisille esimerkiksi juuri risotoissa. Muinaiset egyptiläiset uskoivat farron symboloivan vaurautta ja hedelmällisyyttä ja laittoivat sitä vainajien mukaan eväänä tuonpuoleiseen.

Lisää aiheesta:

Punajuuririsottoa tryffeliöljyn kanssaPinaattirisottoMarokkolainen lammasTomaatti-leipäkeittoKirkas hernesoppa ja riimiläskiäHernekeitto savukyljellä
KasvisrisottoKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisrisotto
  • 02.04.202310:45
    Risotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 27.04.202112:59
    Parsa

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 19.01.201609:11
    Risotto

    Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sahramirisotto