Älä päästä lasta kouluun ilman aamupalaa – syömisen vaikutuksia ei uskoisi todeksi!

lapsi
Shutterstock

Aamupalan väliin jättäminen on yhteydessä lihomiseen, osoittaa tuore tutkimus. 

Aamupala on erityisesti lapselle tärkeä ateria, eikä sitä pidä jättää väliin. Kaksikin aamupalaa on parempi vaihtoehto kuin ei yhtään, sanoo Pediatric Obesityssa julkaistu tutkimus.

Kahden aamiaisen syöminenkin parempi vaihtoehto

Tutkimuksessa selvitettiin 600 koululaisen aamiaistottumuksia. Osa lapsista söi aamiaisen kotona, osa koulussa ja osa sekä kotona että koulussa. Kahden aamupalan syöminen ei näkynyt lasten painossa lainkaan. Sen sijaan aamupalan väliin jättäminen kasvatti lasten riskiä ylipainoon.

Tutkimus ei selvitä syitä sille, miksi kaksi aamiaista eivät linkity lihomiseen mutta aamupalan väliin jättäminen linkittyy, mutta tutkijat arvelevat, että luultavasti aamupalan väliin jättävät lapset ahmivat loppupäivän aikana ruokaa yli kulutuksensa. On myös huomioitava, että kaksi aamupalaa syöneet lapset söivät terveellisiä ruokia molemmilla aamiaisilla. Aamupalat eivät siis koostuneet donitseista tai muista vastaavista energiapommeista. 

Lähde: NPR

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja