Yleinen moka voi pilata kahvin maun – teethän sinäkin suodatinpussille aina näin ennen käyttöä?

0:43 Omistatko Moccamaster -kahvinkeittimen? Tätä niksiä et tiennyt
Videolla esitellään kätevä kahvinkeittoniksi, joka kannattaa painaa mieliin.

Oikeankokoisen suodatinpaperin valinta sekä reunojen taittelu ovat avainasemassa silloin, kun haluat keittää hyvää kahvia. Suodatinpaperit voi halutessaan myös kastella ennen käyttöä. 

Suodatinpussien huuhteleminen on tapa, jota monet kahviammattilaiset suosittelevat parhaimman lopputuloksen saamiseksi. Suodatinpaperit suositellaan kastelemaan ennen käyttöä muutamastakin eri syystä.

Ensinnäkin kastelu auttaa minimoimaan paperin maun, minkä ansiosta kahvin omat aromit pääsevät paremmin esille ja koko vesimäärä pääsee imeytymään kahvijauheeseen. Lisäksi kastelu auttaa pitämään suodatinpaperin tiivisti paikoillaan.

Vaikka asiantuntijat suosittelevat suodatinpaperin kastelua, tärkeämpää on kuitenkin se, millaisen suodatinpaperin keittimeensä oikein valitsee. 

Laadukas suodatinpaperi ei siirrä makua juomaan

Kahvia keittäessä tärkeää on valita juuri omaan keittimeen sopivia, oikeankokoisia ja -muotoisia suodatinpapereita. Lisäksi suodatinpaperin reunat tulee taitella ennen käyttöä.

Näiden konstien ansiosta kahvipurut eivät pääse valumaan reunojen yli, eivätkä suodatinpussin saumat aukea. Nämä seikat takaavat, etteivät pannuun eksyneet kahvipurut pääse pilaamaan makunautintoasi. 

Jos kahvin haluaa onnistuvan mahdollisimman hyvin, kannattaa valita laadukas, happivalkaistu suodatinpaperi, joka ei siirrä makua lopulliseen juomaan.

Lähde: Paulig

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja