Suomalaiskokki vinkkaa kokeilemaan reseptiä, jossa yhdistyvät kesän herkut, raparperi ja pekoni.
Raparperi ja pekoni sopivat erityisen hyvin yhteen, ja niistä valmistuu helposti grilliherkku, josta suomalaiskokki povaa tulevan kesän hittireseptiä. Valmista rohkeasti hieman epätavallisempaa herkkua, pekoniraparperia, jossa yhdistyy saumattomasti kirpeys, suolaisuus ja makeus.
– Yksinkertaisuudessaan nerokas, kokki Pasi Kuronen kuvailee reseptiä.
– Tässä yhdistyvät kaikki. Raparperin hapokkuus, jota taitetaan sokerilla, pekonin suolaisuus ja rasva, Kuronen jatkaa.
Pekoniraparperit
pekonia
raparperia
sokeria
Kuori raparperit ja leikkaa pitkittäin etusormen paksuisiksi pölkyiksi. Sokeroi kevyesti. Kääri pekoniin.
Aloita paistaminen miedolla lämmöllä, jotta pekonin rasvat lähtevät liikkeelle. Nosta lämpöä jotta saat kunnon paistopinnan.
Raparperi saa jäädä sisältä hieman kovaksi jotta hapot säilyvät.
Lähde: Kaks kokkii