"Yksinkertaisuudessaan nerokas" – onko tämä pekoniherkku tulevan kesän hitti?
Suomalaiskokki vinkkaa kokeilemaan reseptiä, jossa yhdistyvät kesän herkut, raparperi ja pekoni.
Raparperi ja pekoni sopivat erityisen hyvin yhteen, ja niistä valmistuu helposti grilliherkku, josta suomalaiskokki povaa tulevan kesän hittireseptiä. Valmista rohkeasti hieman epätavallisempaa herkkua, pekoniraparperia, jossa yhdistyy saumattomasti kirpeys, suolaisuus ja makeus.
– Yksinkertaisuudessaan nerokas, kokki Pasi Kuronen kuvailee reseptiä.
– Tässä yhdistyvät kaikki. Raparperin hapokkuus, jota taitetaan sokerilla, pekonin suolaisuus ja rasva, Kuronen jatkaa.
Pekoniraparperit
pekonia
raparperia
sokeria
Kuori raparperit ja leikkaa pitkittäin etusormen paksuisiksi pölkyiksi. Sokeroi kevyesti. Kääri pekoniin.
Aloita paistaminen miedolla lämmöllä, jotta pekonin rasvat lähtevät liikkeelle. Nosta lämpöä jotta saat kunnon paistopinnan.
Raparperi saa jäädä sisältä hieman kovaksi jotta hapot säilyvät.
Lähde: Kaks kokkii
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa