Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Yksinkertaisuudessaan nerokas" – onko tämä pekoniherkku tulevan kesän hitti?

Pekoni sopii erityisen hyvin raparperin seuraksi.
Pekoni sopii erityisen hyvin raparperin seuraksi.Shutterstock
Julkaistu 23.05.2016 20:01

MTV LIFESTYLE

Suomalaiskokki vinkkaa kokeilemaan reseptiä, jossa yhdistyvät kesän herkut, raparperi ja pekoni.

Raparperi ja pekoni sopivat erityisen hyvin yhteen, ja niistä valmistuu helposti grilliherkku, josta suomalaiskokki povaa tulevan kesän hittireseptiä. Valmista rohkeasti hieman epätavallisempaa herkkua, pekoniraparperia, jossa yhdistyy saumattomasti kirpeys, suolaisuus ja makeus.

– Yksinkertaisuudessaan nerokas, kokki Pasi Kuronen kuvailee reseptiä. 

– Tässä yhdistyvät kaikki. Raparperin hapokkuus, jota taitetaan sokerilla, pekonin suolaisuus ja rasva, Kuronen jatkaa.

Pekoniraparperit

pekonia
raparperia
sokeria 

Kuori raparperit ja leikkaa pitkittäin etusormen paksuisiksi pölkyiksi. Sokeroi kevyesti. Kääri pekoniin.

Aloita paistaminen miedolla lämmöllä, jotta pekonin rasvat lähtevät liikkeelle. Nosta lämpöä jotta saat kunnon paistopinnan.

Raparperi saa jäädä sisältä hieman kovaksi jotta hapot säilyvät.

Lähde: Kaks kokkii

Lisää aiheesta:

Yllättävä raparperipiirakka! Satu vinkkaa ohjeen, jollaista et ehkä ole hoksannutTörkeän hyvää! Näin perunoista ja pekonista saa valmistettua todellisen superherkun – oletko hoksannut?Keittiömestarin nerokas kahviniksi takaa täydellisen lopputuloksen: ”Tekee pekonista vieläkin herkullisempaa”Vastustamaton herkku! Karamellisoitu pekoni kruunaa viikonloppuaamusi Nauti pekonin mausta ilman lihaa – poimi talteen herkullinen resepti "Uskomattoman ihanaa!" – oletko jo kokeillut jumalaisen hyvää pekonia?
PekoniRaparperiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni
  • 31.3.07:41
    Ruoka

    "Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia?

  • 01.09.202417:25
    Ruoka

    Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!

  • 01.01.202417:32
    Ruoka

    Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättää

  • 13.11.202312:57
    Ruoka

    Näin pekonipaketille kannattaa aina tehdä

  • 29.07.202210:46
    Ruoka

    Yhdysvalloissa on tarjolla pekoninystävän unelmapesti – huimaava tuntipalkka