Mainos
Mainos

Yksinkertainen muutos, joka säästäisi ruokalaskustasi huimia summia: Ethän heitä rahaa roskiin?

Jääkaappiin unohtuu turhan usein ruokaa, joka uhkaa mennä pilalle ennen kuin se tulee käytettyä. Ruoan mukana heität roskiin samalla rahaa.

Brittilehti Mirror listasi ruokia, jotka kannattaa heittää pakastimeen biojäteastian sijasta. Pakastimessa ruoat saavat lisää käyttöikää ja vältyt turhalta ruokahävikiltä.

Viini

Viinin jämät voi pakastaa jääpalamuoteissa, josta niitä on helppo ottaa sopiva määrä käyttöön ruokaa laittaessa. Viini antaa hyvää makua kastikkeisiin.

Juusto

Raasta juusto ja pakasta se pienissä annospusseissa. Pakkasesta saa tarpeen tullen juustorastetta sen verran kuin kulloinkin tarvitset.

Pasta

Keitetyn ylijääneen pastan voi hyvin pakastaa esimerkiksi pakastusrasioihin. Kun pasta on jaettu jo valmiiksi sopiviksi annoksiksi, se toimii hyvänä pikaruokana kiireisenä arkipäivänä.

Banaanit

Jos banaanit uhkaavat mennä ylikypsiksi, kannattaa ne laittaa pakastimeen. Jäinen banaani toimii hyvänä herkkuna sellaisenaankin.

Keitetty riisi

Riisiä tulee helposti keitettyä liikaa. Riisi on kuitenkin yhtä helppo pakastaa kuin pastakin. Anna sen jäähtyä ja laita sitten nopeasti annosrasioihin pakastimeen.

Kananmunat

Kananmunat voit pakastaa pakastuspusseissa tai jääpalamuoteissa.

Pähkinät

Pähkinöiden rasva alkaa härskiintyä melko nopeasti. Pakastaminen estää pilaantumisen.

Tuoreet yrtit

Alkaako yrttipuska nahistua? Silppua yrtit ja pakasta ne jääpalamuoteissa veden kanssa. Kätevät yrttikuutiot on helppo hyödyntää ruoanlaitossa.

Leivät ja kakut

Useimmat leivät ja kakut eivät mene miksikään pakastimessa, joten voit pakastaa ne huoletta. 

Voi

Jos voita tulee käytettyä vain silloin tällöin, kannattaa se säilyttää pakastimessa. Voi ei vaadi sulatusta ennen käyttöä. Voit raastaa sitä suoraan pakastimesta kätevästi ruokiin. 

Pesto

Itse tehty pesto on täydellinen kumppani pastalle. Pakasta pesto jääpalamuoteissa, niin käytettävissäsi on aina valmista kastiketta makua antamaan. 

Lähde: Mirror

***

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja