Yhtä paljon kalsiumia kuin maidossa – syötkö tätä makeaa herkkua?

Viikuna
Shutterstock

Tiesitkö, että viikuna sisältää yhtä paljon kalsiumia kuin maito? Lue mielenkiintoiset viikunafaktat!

Maailman makein hedelmä, viikuna, on suomalaisille hieman tuntemattomampi herkku, mutta sitäkin herkullisempi hedelmä. Jumalten hedelmäksi kutsuttu viikuna on yllättävän monipuolinen ja terveellinen.

1. Ensimmäiset historialliset havainnot viikunoiden olemassaolosta on tehty liki 10 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

2. Kolme tuoretta viikunaa pitää sisällään 140 kilokaloria ja peräti 5,5 grammaa ravintokuitua.

3. Viikunat sisältävät hurjasti kalsiumia: Lasillisessa viikunoita on yhtä paljon kalsiumia kun lasillisessa maitoa.

4. Viikunat säilyttävät hyvin kosteutensa ja tästä syystä niillä voi korvata leivonnassa osan rasvasta. Esimerkiksi puolet reseptissä mainitusta rasvamäärästä voi korvata viikunoilla.

5. Viikunan painosta jopa 55 prosenttia on sokeria ja tämä tekee niistä maailman makeimpia hedelmiä.

6. Kuiva viikuna maistuu vielä tuorettakin makeammalle siksi, että kuivattamisen jälkeen viikunan painosta 70 prosenttia on sokeria.

7. Viikunan voi syödä omenan tapaan kuorineen, jos sen kuori on ohut.

Lähteet: Huffington Post, Wikipedia

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.