Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yhtä paljon kalsiumia kuin maidossa – syötkö tätä makeaa herkkua?

Shutterstock
Julkaistu 26.08.2014 09:17

MTV LIFESTYLE

Tiesitkö, että viikuna sisältää yhtä paljon kalsiumia kuin maito? Lue mielenkiintoiset viikunafaktat!

Maailman makein hedelmä, viikuna, on suomalaisille hieman tuntemattomampi herkku, mutta sitäkin herkullisempi hedelmä. Jumalten hedelmäksi kutsuttu viikuna on yllättävän monipuolinen ja terveellinen.

1. Ensimmäiset historialliset havainnot viikunoiden olemassaolosta on tehty liki 10 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

2. Kolme tuoretta viikunaa pitää sisällään 140 kilokaloria ja peräti 5,5 grammaa ravintokuitua.

3. Viikunat sisältävät hurjasti kalsiumia: Lasillisessa viikunoita on yhtä paljon kalsiumia kun lasillisessa maitoa.

4. Viikunat säilyttävät hyvin kosteutensa ja tästä syystä niillä voi korvata leivonnassa osan rasvasta. Esimerkiksi puolet reseptissä mainitusta rasvamäärästä voi korvata viikunoilla.

5. Viikunan painosta jopa 55 prosenttia on sokeria ja tämä tekee niistä maailman makeimpia hedelmiä.

6. Kuiva viikuna maistuu vielä tuorettakin makeammalle siksi, että kuivattamisen jälkeen viikunan painosta 70 prosenttia on sokeria.

7. Viikunan voi syödä omenan tapaan kuorineen, jos sen kuori on ohut.

LUE MYÖS:

Terveellisempää kuin appelsiini tai mustikka – tämän ruoan ominaisuudet hämmästyttävät

Lähteet: Huffington Post, Wikipedia

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Lääkäri listaa: Kolme elintarviketta, jotka kannattaa vaihtaa toiseenSaako perunoita syödä joka päivä? Tutkimus paljastaa vastauksen: Tässä on terveellisin tapa syödä pottujaAsiantuntijat perkaavat suosituimpia ruokatrendejä – eivät niin terveellisiä kuin ehkä luulit? Asiantuntijan hypetetty ruokavinkki herättää kysymyksiä – korvaisitko sinä leivän tällä kasviksella? Yhtä paljon sokeria kuin 100 grammassa karkkia! Tätä terveellisenä pidettyä herkkua ei kannata syödä liikaa!"Pähkinä", joka sopii myös allergisille – syötkö jo tätä vähärasvaista kuitupommia?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • 13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja

  • 11:26
    Ruoka

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • 09:31
    Ruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • 09:00
    Sienet

    Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"