Vuoden viinit 2018 on nyt valittu! Voittajiksi alle 20 euron pullot – näitä hamstrataan kohta Alkosta

vuoden2018viinit
Vuoden puna- ja valkoviini on jälleen valittu. Shutterstock/Viini-lehti

Viini-lehti on valinnut perinteiseen tapaan vuoden valko- ja punaviinin.

Viini-lehti on jälleen valinnut vuoden valko- ja punaviinin 2018. Kyseessä on jo 15. kerta, kun lehti palkitsee parhaimmat viinit, ja perinteisesti voittajaviineillä on ollut kova menekki julkistuksen jälkeen.

Valinnasta vastaavat Viini-lehden asiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo, jotka maistelevat ja arvioivat sokkona vuoden aikana kaikki Alkon vakiovalikoiman viinit Viini-lehteä ja Viinistä viiniin -vuosikirjaa varten. 

Kolme parasta alle 32 euron arvoista ja Alkon vakiovalikoimasta löytyvää puna- ja valkoviiniä päätyy vuoden viini -ehdoikkaiksi. Useiden uuudelleenmaistamiskertojen jälkeen asiantuntijat valitsevat finalistien joukosta voittajat.

Viini-lehden sivuilta pääset katsomaan, mitkä viinit olivat yleisöäänestyksen suosikkeja. 

Vuoden punaviini 2018

Leyda Las Brisas Pinot Noir 2016
Punaviini / Valle de Leyda / San Antonio, Chile
Viña Leyda, Pinot Noir
15,99 € (0,75 l)

Ruokasuositus: Riistalinnut sekä pitkään haudutetut pataruoat.

Kypsän marjainen, lähes hillomainen tiivis tuoksu on punasäväytteinen, muistuttaen kirsikoita, mansikoita ja vadelmia. Keskitäyteläinen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Viini on maultaankin tiivis ja intensiivinen. Siinä on notkea ja suunmyötäinen suutuntuma. Kokonaisuus on nuorekas, mutta silti monivivahteinen ja lempeiden hedelmähappojen ansiosta myös eloisa. Jälkivaikutelma on pitkä ja tyylikäs.

Vuoden valkoviini 2018

Steininger Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner 2016
Valkoviini / DAC Kamptal Reserve / Niederösterreich, Itävalta
Steininger
Grüner Veltliner
18,40 € (0,75 l)

Ruokasuositus: Täyteläiset, punalihaiset kala- ja runsaat äyriäisruoat.

Erittäin hedelmäinen, puhtaan omenainen, persikkainen, meloninen ja mineraalisen mausteinen, pippurinen tuoksu. Täyteläinen, kuiva, mutta lähes eksoottisen hedelmäinen maku toistaa tuoksun vivahteet. Mausta voi erottaa lisäksi sitruksien ja yrttien sävyjä. Eloisa hapokkuus tuo ryhtiä ja kantaa kokonaisuutta hieman suuta supistavaan, veden kielelle nostattavaan, persikan kiveä aromeiltaan muistuttavaan jälkivaikutelmaan.

Lähde: Viini-lehti

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!