Vinkki banaanien hyödyntämiseen: Tarvitset vain kolme raaka-ainetta
Suomalaiskokki Sara la Fountain vinkkaa tuoreessa kirjassaan hyödyntämään banaaneja herkullisten banaanitikkarien muodossa.
Kokki Sara la Fountainin Sara's Australia – raikas ruokamatka -kirjassa esitellään banaanitikkarien resepti. Suklaalla päällystetyt jäädytetyt banaanit valmistuvat itsekseen pakastimessa. Kokeile rohkeasti!
Banaanitikkarit
8–2 annosta
4 banaania
75 g tummaa suklaata sulatettuna
75 g valkosuklaata sulatettuna
8 puista jäätelötikkua
Koristeeksi:
marjajauhetta
kookoshiutaleita
pähkinärouhetta
marjoja
Leikkaa banaanit puoliksi ja tökkää puolikkaisiin banaaneihin jäätelötikut. Laita tikutetut banaanit pakkaseen yön yli.
Dippaa jäätyneet banaanit sulaan suklaaseen ja ripottele päälle haluamiasi koristeita. Nauti heti!
Lähde: Sara la Fountain: Sara's Australia – raikas ruokamatka (Tammi)
Kokeile myös herkullisen banaanijäätelön reseptiä – katso video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa