Vinkki banaanien hyödyntämiseen: Tarvitset vain kolme raaka-ainetta

shutterstock_269712092
Shutterstock

Suomalaiskokki Sara la Fountain vinkkaa tuoreessa kirjassaan hyödyntämään banaaneja herkullisten banaanitikkarien muodossa.

Kokki Sara la Fountainin Sara's Australia – raikas ruokamatka -kirjassa esitellään banaanitikkarien resepti. Suklaalla päällystetyt jäädytetyt banaanit valmistuvat itsekseen pakastimessa. Kokeile rohkeasti!

Banaanitikkarit

8–2 annosta
4 banaania
75 g tummaa suklaata sulatettuna
75 g valkosuklaata sulatettuna

8 puista jäätelötikkua

Koristeeksi:
marjajauhetta
kookoshiutaleita
pähkinärouhetta
marjoja

Leikkaa banaanit puoliksi ja tökkää puolikkaisiin banaaneihin jäätelötikut. Laita tikutetut banaanit pakkaseen yön yli.

Dippaa jäätyneet banaanit sulaan suklaaseen ja ripottele päälle haluamiasi koristeita. Nauti heti!

Lähde: Sara la Fountain: Sara's Australia – raikas ruokamatka (Tammi)

Kokeile myös herkullisen banaanijäätelön reseptiä – katso video!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!