Vatsa täyteen heti herättyäsi – tämä aamupala on kiireisen unelma!

tuorepuuro
Tuorepuuron päällä maistuvat vaikkapa mustikat ja banaaniviipaleet. Shutterstock

Tuorepuuro on oiva valinta silloin, kun puuron keittelyyn ei aamulla ole aikaa. Puuro valmistuu nimittäin kätevästi jo yön aikana!

Outi Rinteen Mielekkäät eväät -kirjan tuorepuuroresepti sopii kiireisiin aamuihin. Kun valmistat puuron illalla, on se aamulla herätessäsi valmis. Puurossa on muun muassa terveellisiä rasvoja sisältäviä pähkinöitä sekä kuitupitoisia pellavansiemeniä. Täyttävä puuro pitääkin olon kylläisenä lounaaseen asti!

Helppo kauratuorepuuro

Tarvitset:
1 dl kaurahiutaleita
ripaus luonnon vaniljaa
kourallinen rusinoita (silputtuna)
1 rkl pellavan- tai chiasiemeniä
kourallinen saksan- tai hasselpähkinöitä karkeasti rouhittuna
1 1/2 dl vettä tai mieleistäsi maitoa
1 rkl tahinia
Viimeistelyyn:
1 dl tuoreita tai sulatettuja pakastemarjoja ja banaania tai kypsä päärynä

VINKKI: Jos jaksat, liota pähkinät yön yli omassa kupissaan, siivilöi aamulla ja huuhtele ennen sekoittamista puuron joukkoon.

Tee näin: Laita kaikki kuivat ainekset aamiaiskulhoon ja lisää neste. Sekoita, ja jos käytät vettä, anna tekeytä huoneenlämmössä kannen alla – maidon kanssa jääkaapissa yön yli. Lisää aamulla sekaan ruokalusikallinen tahinia. Viimeistele marjoilla, viipaloi päälle banaani tai päärynää ja lusikoi menemään.

Resepti: Outi Rinne: Mielekkäät eväät (Atena Kustannus Oy, 2015)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!