Vatkulia ja jäätelöä! Kahveista tunnettu yritys toi pakasteet Suomeen – tällä hauskalla nimellä tuotteita alkuaikoina kutsuttiin
Tiesitkö, että kahveista tunnettu Paulig toi pakasteet Suomeen ensimmäisenä Pohjoismaissa?
Arkea helpottavat pakasteet saapuivat Suomeen vuonna 1943 Henrik Pauligin, Pauligin perustaja Gustav Pauligin pojanpojan ansiosta. Idea uuden innovaation tuomisesta Suomeen sai alkunsa sota-ajasta ja vaikeuksista toimittaa rintamalle muonitusta, Pauligin Paula eli Maija Niemi kertoo Makuja.fi:lle.
– Henrik Paulig toi Pohjoismaiden ensimmäisen syväjäädyttämön Helsingin Herttoniemeen vuonna 1943. Samana vuonna aloitettiin rintamamuonitus ja seuraavana vuonna 1944 tulivat kuluttajapakkaukset, Niemi kertoo.
Hampurilaiset ensimmäisten pakasteiden joukossa
Aluksi uusia tuotteita kutsuttiin syväjäädytetyiksi tuotteiksi, mutta hyvin pian vaikeaksi koettu nimi päätettiin vaihtaa. Paulig järjesti asiasta nimikilpailun ja voittajaksi valikoitui sana ”pakaste”.
Vuosien varrella Paulig on tuonut markkinoille mitä erilaisimpia pakastetuotteita aina valmisruoista jäätelöihin.
LUE MYÖS: Olisitko uskonut? Pauligin myydyin tuote ei olekaan kahvi – vaan tämä meksikolainen herkku
Pakastetoiminnan alkuajoista lähtien myynnissä on ollut melko eksoottisiakin herkkuja ja valmisruokia, kuten hampurilaisia ja paellaa.
Paulig luopui pakasteliiketoiminnasta 1980-luvun lopulla, kun yritys päätti keskittyä mausteisiin ja kahviin.
Videolta voit katsoa, millaisia pakasteita Paulig on vuosien varrella valmistanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta