Mainos

Vappu Pimiältä kaivataan yllättävää apua ruokakaupassa – "Ihmiset tulevat usein vetämään minua hihasta"

Kaksi keittokirjaa julkaissut Vappu Pimiä paljastaa, että moni suomalainen on rohkaistunut vetämään häntä hihasta ruokakaupassa. 

Ruoka on tärkeä osa Vappu Pimiän elämää, eikä tämä ole jäänyt huomaamatta suomalaisilta. Tiuhaan suomalaisissa ruokaohjelmissa esiintyneeltä Pimiältä ei arkailla kysyä apua arjen ruoanlaittoon, mikäli ruokakaupassa eteen tulee ongelmia.

– Ihmiset tulevat usein vetämään minua kaupassa hihasta ja kysyvät, että mikä tämä on, viitaten johonkin vihannekseen, Pimiä kertoo Valio Better -rahkalevitteen lanseeraustilaisuudessa.

Lisäksi juontaja ja keittokirjailija kertoo, että häneltä kysytään usein myös sitä, millaista ruokaa hän on itse valmistanut viime aikoina kotona. Pimiä kertoo mielellään vinkkejä, mutta ei usko, että hänellä – kaikesta kokemuksesta huolimatta – olisi suomalaisten arjen täysin mullistavia ruoanlaittovinkkejä kiireiseen arkeen.

– En usko, että minulla siihen sen suurempia isoja innovaatioita on kuin monella muullakaan ruokaa rakastavalla, Pimiä toteaa vaatimattomasti.

Suosikkijuontaja suosii tavallista kotiruokaa

Vaikka ruoka on muotoutunut Pimiän elämässä vähitellen harrastuksesta työksi, valmistaa hän arkena perheelleen aivan tavallista kotiruokaa. Suosikkijuontajan kotona syödään muun muassa paljon linssejä ja papuja.

– En kauheasti käytä mitään valmisruokia, mutta esimerkiksi esikypsytetyistä linsseistä sun muista haen paljon tukea. Meillä syödään myös paljon kalaa, joka valmistuu todella nopeasti, Pimiä kertoo.

Jos Pimiä voisi muuttaa yhden asian suomalaisten arkiruokailussa, Liittyisi se siihen hetkeen, jonka perhe viettää ruokapöydän ääressä. Älylaitteet eivät juontajan mielestä kuulu perheen yhteiseen päivällishetkeen.

– Uskon, että monessa perheessä myös parisuhteet ja perhedynamiikka toimisi paremmin, jos ruokapöydässä juteltaisiin enemmän yhdessä. Mikä onkaan parempi paikka istua yhdessä kuin ruokapöytä? Pimiä pohtii.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja