Valmistajalta yllätysveto: Uncle Ben's - ja Dolmio-kastikkeisiin varoitusetikettejä – syö vain kerran viikossa!
Dolmion ja Uncle Ben'sin runsassuolaisimpia tuotteita tulisi syödä korkeintaan kerran viikossa, ohjeistaa itse valmistaja, Mars.
Ruokajätti Mars ilmoitti torstaina uudesta viisivuotisesta terveys- ja hyvinvointiohjelmastaan. Yhtiö aikoo laittaa osaan Uncle Ben’s ja Dolmio -ateriakastikkeistaan ja ateria-aineksistaan varoitusmerkinnän siitä, että tuotetta pitäisi syödä vain harvakseltaan. Merkintä perustuu kastikkeiden sisältämään runsaaseen sokeri-, suola- ja rasvapitoisuuteen.
Tulevien merkintöjen tarkoituksena on auttaa kuluttajia erottamaan ruoat, joita kannattaa syödä päivittäin ruoista, joita kannattaa sisällyttää ruokavalioon vain silloin tällöin, eli maksimissaan kerran viikossa.
Varoitusetiketit ovat ensimmäinen askel yhtiön laajassa ohjelmassa.
Mars sitoutuu myös vähentämään suolaa tuotteissaan keskimäärin 20 prosentilla vuoteen 2021 mennessä. Myös lisätyn sokerin määrää on tarkoitus vähentää vuoteen 2018 mennessä tietyissä tuotteissa. Lisäksi Uncle Ben’s tuoteperheeseen aiotaan tuoda lisää monivilja- ja täysjyvävaihtoehtoja.
Makuja.fi ei tavoittanut Mars Finlandin edustajaa kommentoimaan, vaikuttaako terveys- ja hyvinvointiohjelma myös Suomessa myytäviin tuotteisiin.
Lähteet: The Guardian, Mars
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti