Valmistajalta yllätysveto: Uncle Ben's - ja Dolmio-kastikkeisiin varoitusetikettejä – syö vain kerran viikossa!

dolmio
Mars jakaa tuotteensa päivittäiseen ruokavalioon sopiviin ja vain harvakseltaan syötäväksi tarkoitettuihin. Shutterstock

Dolmion ja Uncle Ben'sin runsassuolaisimpia tuotteita tulisi syödä korkeintaan kerran viikossa, ohjeistaa itse valmistaja, Mars. 

Ruokajätti Mars ilmoitti torstaina uudesta viisivuotisesta terveys- ja hyvinvointiohjelmastaan. Yhtiö aikoo laittaa osaan Uncle Ben’s ja Dolmio -ateriakastikkeistaan ja ateria-aineksistaan varoitusmerkinnän siitä, että tuotetta pitäisi syödä vain harvakseltaan. Merkintä perustuu kastikkeiden sisältämään runsaaseen sokeri-, suola- ja rasvapitoisuuteen.

Tulevien merkintöjen tarkoituksena on auttaa kuluttajia erottamaan ruoat, joita kannattaa syödä päivittäin ruoista, joita kannattaa sisällyttää ruokavalioon vain silloin tällöin, eli maksimissaan kerran viikossa.

Varoitusetiketit ovat ensimmäinen askel yhtiön laajassa ohjelmassa. 

Mars sitoutuu myös vähentämään suolaa tuotteissaan keskimäärin 20 prosentilla vuoteen 2021 mennessä. Myös lisätyn sokerin määrää on tarkoitus vähentää vuoteen 2018 mennessä tietyissä tuotteissa. Lisäksi Uncle Ben’s tuoteperheeseen aiotaan tuoda lisää monivilja- ja täysjyvävaihtoehtoja. 

Makuja.fi ei tavoittanut Mars Finlandin edustajaa kommentoimaan, vaikuttaako terveys- ja hyvinvointiohjelma myös Suomessa myytäviin tuotteisiin. 

Lähteet: The Guardian, Mars

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.