Valmista itse makuhermoja hiveleviä makuvesiä

Hedelmä,-vesi,-maku
Valmista säkenöiviä makuvesiä esimerkiksi hedelmien avulla. Shutterstock

Veteen saa ihastuttavia makuvivahteita, kun sen sekaan laittaa esimerkiksi erilaisia marjoja, yrttejä ja hedelmiä.

Vettä täytyy päivittäin juoda runsaasti, jotta keho ja mieli pysyvät virkeinä. Veden voi juoda sellaisenaan tai siitä voi valmistaa itse herkullisia makuvesiä.

Makuyhdistelmiä

Makuyhdistelmiä keksiessä vain taivas on rajana. Tärkeää on kuitenkin suosia ainoastaan tuoreita aineksia, jotta maku on miellyttävä. Suurin osa kaikista hedelmistä, yrteistä ja marjoista sopii makuveden tekoon. Myös osaa vihanneksista voi hyödyntää makuveden teossa, muun muassa kurkku on tästä oiva esimerkki. Kannattaa kuitenkin muistaa, että esimerkiksi banaani ei koostumuksensa vuoksi ole paras vaihtoehto makuveden teossa.

Vaihtoehtoja

Kurkku, minttu ja sitruuna

Lime ja mansikka

Sitruunamelissa, kiivi ja minttu

Vesimeloni, vadelma ja rosmariini

Vadelma ja lime

Valmistus

Laita ainekset sopivan kokoisen kipon pohjalle. Ainekset voi joko laittaa kulhoon sellaisenaan tai voimakkaampaa makua kaipaavat voivat hieman murskata aineksia. Sekaan voi myös sirotella hieman sokeria, jos kaipaa lisää makeutta. Kaada sitten ainesten päälle hieman jäitä tai ainoastaan raikasta vettä.

Lue myös:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.