Valmista itse makuhermoja hiveleviä makuvesiä
Veteen saa ihastuttavia makuvivahteita, kun sen sekaan laittaa esimerkiksi erilaisia marjoja, yrttejä ja hedelmiä.
Vettä täytyy päivittäin juoda runsaasti, jotta keho ja mieli pysyvät virkeinä. Veden voi juoda sellaisenaan tai siitä voi valmistaa itse herkullisia makuvesiä.
Makuyhdistelmiä
Makuyhdistelmiä keksiessä vain taivas on rajana. Tärkeää on kuitenkin suosia ainoastaan tuoreita aineksia, jotta maku on miellyttävä. Suurin osa kaikista hedelmistä, yrteistä ja marjoista sopii makuveden tekoon. Myös osaa vihanneksista voi hyödyntää makuveden teossa, muun muassa kurkku on tästä oiva esimerkki. Kannattaa kuitenkin muistaa, että esimerkiksi banaani ei koostumuksensa vuoksi ole paras vaihtoehto makuveden teossa.
Vaihtoehtoja
Kurkku, minttu ja sitruuna
Lime ja mansikka
Sitruunamelissa, kiivi ja minttu
Vesimeloni, vadelma ja rosmariini
Vadelma ja lime
Valmistus
Laita ainekset sopivan kokoisen kipon pohjalle. Ainekset voi joko laittaa kulhoon sellaisenaan tai voimakkaampaa makua kaipaavat voivat hieman murskata aineksia. Sekaan voi myös sirotella hieman sokeria, jos kaipaa lisää makeutta. Kaada sitten ainesten päälle hieman jäitä tai ainoastaan raikasta vettä.
Lue myös:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit