Vaihda tottumuksiasi! Näillä perusteilla viini tulisi oikeasti valita
Viinin valitseminen aiheuttaa monelle päänvaivaa. Seuraavan kerran pihviviiniä valitessasi ota tämä seikka huomioon!
Moni valitsee viinin ruoalle juuri lihan perusteella. Viiniasiantuntijan mukaan viini kannattaisi kuitenkin valita mieluummin lautaselta löytyvien lisukkeiden perusteella.
Erityisen tärkeää on ottaa huomioon annoksen sovittajat, eli pääraaka-aineen kanssa tarjoiltavat muut asiat, kertoo Ilkka Piiparinen Gourmand WineWine:stä.
– Jos ottaa pihvin ja minkä tahansa punaviinin, lähes kaikki toimivat yhteen. Mutta viiniä valittaessa pitää ottaa huomioon muut komponentit, Piiparinen muistuttaa.
Tämä komponentti on kaikkein tärkein
Annoksen pääraa-ainetta ei saa kuitenkaan kokonaan unohtaa. Viiniä valittaessa on tärkeä ottaa huomioon esimerkiksi se, mistä osasta lammasta ruoka valmistetaan.
Piiparinen mainitsee kuitenkin yhden lautaselta löytyvän asian erityisen tärkeäksi ja huomioon ottamisen arvoiseksi.
– Kastike on ykkönen jonka kautta viini kannattaa valita.
Ruokaviiniä valittaessa kannattaakin ottaa huomioon erityisesti se, mistä kastike on tehty – ja miten se on tehty.
– Vasta kastikkeen jälkeen tulevat muut komponentit, jotka määrittelevät viinin paremmin, Piiparinen kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti