Mainos

Uusi pikaruokakonsepti vihdoin Suomeen – maailmalla jonotetaan tämän herkun vuoksi

Helsinkiin avataan uudenlainen pikaruokakonsepti, jossa yhdistyvät sushi ja burritot.

Pian Helsingistäkin saa jo muualta maailmasta tuttuja sushiburritoja, kun Fredrikinkadulle avataan uusi ravintola, Soma. Idea uudenlaisen pikaruokakonseptin tuomisesta Suomeen syntyi aikoinaan Italiassa.

– Istuimme italialaisessa ravintolassa lounaalla, kun huomasimme pitkän jonon ihmisiä kiemurtelevan pitkin katua. Pakko oli lähteä katsomaan mitä tuolla oikein tapahtuu, ravintolan "isärullaaja" Sami Ateek kertoo ensikosketuksestaan sushiburritoihin.

TIESITKÖ? Sushiburrito on meksikolaisen burriton ja japanilaisen sushin fuusio. Se on kädestä syötävä, noin 550 grammaa painava rulla. Sushiburritoissa sulautuvat yhteen Aasian ja Etelä-Amerikan ruokakulttuurit.

Top Chef -finalisti kehitti suomalaiset sushiburritot

Suomessa pian myytävien sushiburritojen reseptin on kehittänyt Top Chef -finalisti Samu Koskinen. Tavoitteena hänellä on ollut yhdistää monia tekstuureja ja makuja.

– Yksi omista suosikeistani on Bandit Alaska; siihen tulee pintapaahdettua lohta, wasabimajoneesia, inkivääriguacamolea, tuorehernesalsaa, paahdettua sipulia, Romaine-salaattia, pikkeliretikkaa, ituja sekä sakevinegrettiä, Koskinen listaa.

Ravintola Soma avataan Helsinkiin, Fredrikinkadulle maaliskuussa 2016.

Lähde: Ravintola Soma

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja