Uusi keksintö hämmästyttää: Voiko tämä oikeasti olla kahvia?

puhdas kahvi clear coffee
Kuvituskuva. Uutuuskahvi muistuttaa ulkonäöltään aivan vettä. Shutterstock, Instagram

Somessa villitsee parhaillaan ilmiö nimeltä clear coffee eli "kirkas kahvi". Vettä muistuttavan värittömän aineen luvataan olevan ehtaa tavaraa, mutta se on herättänyt silti runsaasti ihmetystä.

Hyvästi kellastuvat hampaat ja kahvitahrat vaatteissa, uutuuskahvi on nimittäin yhtä värikästä kuin vesi. Slovakialaisyritys CLR CFF on lanseerannut juoman, joka on tehty aidoista kahvipavuista, vedestä ja kofeiiniuutteesta ilman lisäaineita. Juomaa myydään ainakin Iso-Britanniassa.

Tuotteen ideana on ollut alusta asti keskeisesti sen värittömyys ja tahraamattomuus.

Yritys on kerännyt tuotekehittelyään varten aiemmin joukkorahoituspalvelussa rahaa, mutta heikoin tuloksin. Sittemmin markkinoille päätynyt juoma on kuitenkin kerännyt jo runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Sekä puolustajia että epäilijöitä on ilmennyt.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja