Uusavuttomuuden huippu? Ruokakauppa veti croissantit myynnistä erikoisesta syystä

croissant
Sirpinmuotoisten croissantien voitelu on briteille ilmeisesti liian monimutkaista. Shutterstock

Ruokakauppaketju Tesco on ilmoittanut lopettavansa perinteisten kuunmuotoisten croissantien myynnin, sillä asiakkaiden on liian vaikea levittää niiden päälle hilloa.

Englantilainen ruokakauppaketju Tesco on päättänyt korvata sirpinmuotoiset croissantit suorilla. Erikoiselle päätökselle on lähinnä naureskeltu sosiaalisessa mediassa – erityisesti siksi, että croissant tarkoittaa (kuun)sirppiä ranskaksi.

Kauppaketju kuitenkin perustelee päätöstään sillä, että kolme neljäsosaa asiakkaista haluaa syödä mieluummin suoria voisarvia.

Toimenpiteen syynä on 'levittyvyystekijä', kertoo Harry Jones Tescolta.

– Suurin osa asiakkaista pitää hillon tai muun täytteen levittämistä helpompana suoran muotoisen croissantin päälle yhdellä levittävällä liikkeellä.

Jones selittää, että sirpinmuotoisen croissantin voitelu voi vaatia jopa kolme levityskertaa, jotta leivonnainen olisi täysin valitun täytteen peitossa. Tällöin sivutuotteena saattaa tulla tahmaisia sormia ja pöydänpintoja.

Twitterissä päätöstä on hämmästelty:

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuinka esipaistetut leivät valmistetaan? Katso video:


Lähde: Mirror

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja